Pompierul Giani de la ISU, afaceri de familie la Călăraşi!

0
156

Giani Aldoiu a lucrat ani buni la ISU Călăraşi, acolo unde din funcţia de adjunct al Colonelului Daniel Popa, a condus direcţia de prevenire ca şef al Inspecţiei de Prevenire. Din sursele noastre am aflat faptul că Aldoiu ar fi dat pe bandă rulantă avize la zeci de instituţii şi localuri din Călăraşi în perioada când a fost şef la Inspecţia de Prevenire, dar nu a fost acuzat niciodată că ar fi luat şpagă de la cineva cu toate că, în târg, se vorbeşte mai ales acum după ce a fost data afară, că Giani "îşi cam lua "dreptul" pe unde se ducea în control". Acest aspect ar fi cât se poate de credibil mai ales după felul cum Aldoiu a explicat într-un mod halucinant, imediat după tragedia de la clubul Colectiv, în direct la postul de televiziune PRO TV, ascunzând faptul că nu ar fi ştiut de acea locaţie. Explicaţia pe care a oferit-o, cu şapca bine îndesată pe ochi şi într-un moment în care în spatele lui erau adunaţi tinerii morţi în incendiu, a fost una care va rămâne mult timp în conştiinţapublică: 

"Când spuneţi că ştiţi, înseamnă că ştiţi ce ştiu eu. Eu nu ştiu să spun ceea ce ştiţi dumneavoastră. Dumneavoastră bănuiţi că ştim şi voi supuneţi că ştim, dar eu vă spun că nu ştiam. Dacă ştiam vă garantez că luam măsurile prevăzute de lege. Nu vorbim de presupuneri şi cred că ar fi bine din respect pentru cei care… să nu vorbim de presupuneri", spunea Giani Aldoiu pe 31 octombrie 2015.

Firmă de familie cu "unchiul" la ISU

Pe blogul jurnalistului Cătălin Tolontan se specifică faptul că Giani Aldoiu ar avea o firmă controlată de nepotul său Octavian Babă şi care se ocupă cu  întocmirea dosarelor cu acte pentru avizarea anti-incendiu, SC Detect System Solution SRL. Această firmă are sediul principal la Călăraşi pe strada Parcului, bloc K4, scara D, ap. 3. Conform datelor noastre, administratorul firmei este, în acte, Nicoleta Aldoiu, sora lui Giani care s-ar afla în prezent Zaragoza (Spania), aşa cum reiese din informaţiile postate pe pagina de facebook, însă în realitate de firmă s-ar ocupa Octavian Baba, nepotul lui Giani Aldoiu. Contactat telefonic de reporterul nostru, Octavian Baba ne-a spus că domnia sa se află la Bucureşti. "Sediul nostru este la Călăraşi dar punctul nostru de activitate se află la Bucureşti. Eu aici stau", a spus Baba. Firma Detect System a fost înfiinţată în 2011 cu o cifră de afaceri destul de bună pe perioada când Giani Aldoiu "manevra" avizele pentru anti-incendiu de la Călăraşi. 

La cum arată faptele se pare că Giani Aldoiu s-ar fi ocupat direct de această firmă, de altfel, nici nu ar fi fost foarte greu dat fiind faptul că din biroul de la IGSU Bucureşti, ca şef al Direcţiei de Protecţie ar fi putut face acest lucru. Se impune întrebarea potrivit căreia ar exista posibilitatea ca firma lui Aldoiu să fi dat aviz pozitiv clubului Colectiv chiar prin firma controlată de el, Detect System?   

Nevasta lui Aldoiu, Petronela la ISU Călăraşi

Conform site-ului ISU Călăraşi, Aldoiu Petronela Georgiana figurează ca angajată a acestei unităţi având funcţia de subofiţer operativ principal. Petronela apare în documentele ISU Călăraşi din 2012 până în 2014, pentru ca mai apoi numele ei sănu se mai regăsească în registrul declaraţiilor de avere. Conform declaraţiilor celor doi reiese faptul că, soţii au pus bazele şi unei ferme de creştere a păsărilor exotice dar sunt preocupaţi şi de apicultură. Cei doi au mai multe terenuri dobândite de-a lungul timpului, o anexă gospodărească şi o casă de locuit în zona Ceremag, lângă sediul ISU Călăraşi. Soţii Aldoiu mai deţin şi un spaţiu comercial la Policlinica nr. 2 din Călăraşi, conform declaraţiei sale de avere. 

Fostul locotenent-colonelul Giani Aldoiu, adjunctul comandantului ISU Bucureşti-Ilfov, a fost destituit ieri împreună cu alţi doi ofiţeri ai aceleiaşi instituţii pentru faptul că au minţit autorităţile cu privire la tragedia petrecută în clubul Colectiv. 

Ar fi interesant şi de aflat cum a dat Aldoiu zeci, poate sute, de avize favorabile pe vremea când era adjunctul lui Popa la ISU Călăraşi? În acest context am avea şi noi câteva întrebări pentru conducerea ISU Călăraşi referitoare la măsurile care ar fi trebuit să se ia după anumite incidente în care a fost implicată conducerea unităţii, dar şi explozia din vara acestui an în care un pompier şi-a pierdut viaţa. Să înţelegem că fostul coleg de la Călăraşi, Aldoiu, reprezanta pentru comandantul Daniel Popa, un fel de "pilă"  la Bucureşti? 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

13 − ten =