Tânăra care a născut gemeni prin cezariană, moartă în operație la Spitalul din Călărași

0
90

"Am cerut ca de luni o comisie ministerială să analizeze cazul gravidei și cauzele care au provocat decesul acesteia", a precizat ministrul. Tânăra de 24 de ani, care a născut gemeni la Spitalul Județean Călărași, a murit în timpul intervenției de cezariană, iar medicul care a făcut operația susține că, probabil, decesul a fost cauzat de anestezie. Doctorul anestezist, care ar fi rezident, a încercat de șase ori să îi facă rahianestezie, susține medicul care a făcut operația.

Familia tinerei spune că femeia a mers la spitalul din Călărași pentru a naște și că, în prima fază, ea nu a putut fi băgată în sala de operație din cauză că încaperea fusese inundată după ce o conductă s-a spart. Ulterior, gravida a fost dusă pentru operație cezariană într-o altă sală, la un alt etaj din spital, iar după câteva zeci de minute asistentele au ieșit din sală cu copiii, gemeni, ulterior familia fiind anunțată despre decesul femeii. Familia tinerei spune că, la ieșirea din sala de operație, medicul obstetrician le-a spus că el și-a "făcut treaba" și că anestezistul este cel care va trebui să o trezească pe femeie. Medicul ginecolog care a efectuat operația, Viorel Constantin, a declarat că "fără dubiu" femeia avea nevoie de cezariană și că nu a trimis-o la un spital din București din cauză că travaliul avansa rapid și ar fi născut pe drum. El a spus că în timpul operației femeia a facut stop cardio-respirator.

Medicul care a operat pe tânără spune însă că nu a știut care este statutul doctorului cu care a lucrat. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Călărași nu a putut fi contactată pentru a exprima un punct de vedere în acest caz.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

4 + five =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.