Polițiștii călărășeni au luat la puricat societățile comerciale

0
42

La data de 25 octombrie 2015, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune cu efective mărite, pentru depistarea, identificarea şi dispunerea de măsuri faţă de persoanele care încalcă prevederile legale prin săvârşirea de contravenţii şi infracţiuni ce aduc atingere climatului de ordine şi linişte publică, patrimoniului public şi privat, regimului rutier, a celui pentru efectuarea activităţilor economice, precum şi a portului şi folosirii armelor, muniţiilor şi substanţelor periculoase.

La activităţi au participat poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor şi din cadrul structurii de arme, explozivi şi substanţe periculoase, criminalişti, precum şi luptători de intervenţie rapidă.

Au fost efectuate 18 controale în pieţe, bazaruri, unităţi de alimentaţie publică, iar pe drumurile publice au fost instituite 25 de filtre, pentru creşterea gradului de siguranţă a participanţilor la trafic.

Oamenii legii au verificat peste 100 de societăţi comerciale, au constatat 10 infracţiuni, toate în flagrant, şi au aplicat 413 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare a amenzilor de peste 235.000 lei.

Dintre acestea, 45 de sancţiuni au fost aplicate la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 28 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 297 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, fiind aplicate şi 43 de sancţiuni prevăzute de alte acte normative.
Poliţiştii rutieri au reţinut 14 permise de conducere, dintre care 4 pentru conducere sub influenţa alcoolului, şi au retras 5 certificate de înmatriculare.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

eleven − seven =