FOTO / A fost inaugurat „Ambulatoriul Integrat al Spitalului Orășenesc Lehliu-Gară„

  0
  29

  Construit în perioada anului 1962, clădirea Ambulatoriului Integrat – component a Spitalului Orășenesc Lehliu-Gară, a fost realizată pe baza cerințelor funcționale ale anilor respective, cerințe care nu mai corespund actului medical al perioadei actuale. În acest context, la Lehliu-Gară a fost nevoie de lucrări de reabilitare, modernizare și extindere a Ambulatoriului Integrat pe o suprafață de 1180,00 mp, achiziționarea de echipamente și aparatură medicală de ultimă generație dar și de achiziționarea de mobilier specific infrastructurii serviciilor de sănătate. Lucrările de reabilitare, modernizare și extindere au costat 5.904.074,12 lei, achiziționarea echipamentului și a aparaturii medicale, 3.846.720,09 lei din care mobilier specific serviciilor de sănătate, 49.457,40 lei.

  „Modernizare a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orăşenesc Lehliu-Gară”.Oraşul Lehliu-Gară din judeţul Călăraşi, în calitate de beneficiar, a semnat în luna februarie 2013 primul contract de finanţare în cadrul Regio, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.1 „Reabilitarea/ modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”. Proiectul „Modernizarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc Lehliu-Gară” are o valoare totală de peste 10,3 milioane de lei, din care peste 7,7 milioane de lei reprezintă valoarea asistenţei nerambursabile (fonduri FEDR şi de la bugetul naţional).

  În cadrul festivităților de inaugurare care a avut loc luni, 14 septembrie, au participat, pe lângă „gazda„ evenimentului, Primarul din Lehliu-Gară, Iulian Iacomi și alte personalități publice locale. Momentul mult așteptat și anume tăierea panglicii a fost imortalizat de președintele Consiliului Județean Călărași, Răducu Filipescu, Prefectul, George Iacob, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat și edilul din Lehliu-Gară, Iulian Iacomi. La eveniment și conferința de presă au mai participat și vizitat noul Ambulatoriu, deputații Dan Motreanu și Vasile Iliuță, senatorul Liviu Tomoiagă, președintele PSD Călărași, Dan Cristodor, vicepreședintele CJ, Marian Dinulescu și alte personalități călărășene.

  Liviu Mușat, director ADR-SUD Muntenia: „Prin această investiţie s-a urmărit îmbunătățirea calității infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală, pentru asigurarea unui acces egal al cetăţenilor din oraşul Lehliu-Gară şi arealul comunelor învecinate la serviciile de sănătate. Fondurile nerambursabile Regio accesate au folosit la modernizarea şi echiparea infrastructurii Ambulatoriului integrat al unităţii spitaliceşti. De asemenea, prin acest contract de finanţare, ce a avut o durată de implementare de 31 de luni, au fost achiziţionate echipamente medicale şi s-a construit o anexă cu rol de spațiu tehnic. Spitalul din oraşul Lehliu-Gară asigură servicii medicale pentru toate comunele situate pe o rază de 30 km în jurul localităţii din judeţul Călăraşi, fiind, totodată, centrul medical ce preia urgenţele de pe Autostrada Soarelui. Modernizarea spaţiilor, confortul sporit, aparatura nouă şi atragerea personalului calificat vor conduce în timp la creşterea numărului de consultaţii şi la eficientizarea actului medical„.

  Beneficiari ai acestui proiect vor fi aproximativ 16.000 de persoane, numărul estimat de pacienți care beneficiază annual de serviciile medicale ale Ambulatoriului Integrat de proveniență din localitățile Lehliu-Gară, Lehliu-Sat, Sălcioara, Valea Argovei, Lupșanu, Dor Mărunt, Nicolae Bălcescu, Dragoș Vodă, Frăsinet, Sărulești, Ileana, Fundulea și Gurbănești. Personalul medical tehnic și auxiliar deservește cabinetele din Ambulatoriu, personae care vor avea un mediu de lucru și aparatură medicală corespunzătoare. 

  Iulian Iacomi, primar Lehliu-Gară: „Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect. Un proiect pe care, sincer, credeam că nu-l mai finalizăm prea curând. Dar, mă bucur pentru faptul că după multă muncă, acest Ambulatoriu a ajuns la faza inaugurării. Prea multe nu am ce să vă spun pentru că ați văzut acest proiect. Foarte mulți bani s-au alocat pentru aparatura necesară. Îmi pare rău că am invitat foarte mulți primari din zonă care beneficiază de această investiție, dar poate că nu-i interesează. Asta este, eu le mulțumesc celor care au făcut posibil ca acest proiect să fie implementat la Lehliu-Gară„.  

  Mai multe amănunte citiți în ediția print a ziarului de vineri, 18 septembrie!

  Comentarii

  comentarii

  LĂSAȚI UN MESAJ

  eleven − eight =