Primarul Drăgulin: “Orașul avea nevoie de aceste lucrări, avea nevoie de acești bani europeni!”

0
41

Cu toate acestea, se pare că tot primarul este cel “sancţionat” de către cetăţenii supăraţi că le-a fost afectat confortul cotidian, că anumite artere de circulaţie au devenit impracticabile, că oraşul s-a umplut de gropi şi de praf. Tocmai de aceea edilul municipiului, Daniel Ştefan Drăgulin s-a simţit dator faţă de locuitorii oraşului şi, printr-o postare pe pagina sa de Facebook a ţinut să vină cu unele explicaţii:

“Dragii mei, vă asigur de faptul că Primăria Municipiului Călărași, eu personal, facem tot ce ne stă în putință ca acest proiect să fie finalizat și să ne afecteze cât mai puțin. Din păcate, au survenit destule probleme, însă cu răbdare le vom depăși. Orașul avea nevoie de aceste lucrări, avea nevoie de acești bani europeni. Este păcat doar faptul că se încearcă manipularea dumneavoastră și arătatul cu degetul doar către primărie și, mai cu seamă, către mine, primarul Daniel Ștefan Drăgulin. Vă mulțumesc anticipat pentru înțelegere și vă asigur că rămân la fel de implicat în tot ceea ce privește rezolvarea problemelor din oraș, fie că vorbim de acest CL 8 sau în general. Conform ultimelor date primite din partea operatorului SC EcoAqua SA, coordonator al proiectului de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare, s-au efectuat peste 65% din lucrările din mult discutatul CL8. Am parcurs cu toții câteva luni dificile, în care confortul tuturor a fost afectat, fie că vorbim de locuitori în cartierele cărora s-au efectuat lucrări sau de simpli participanți la trafic. Și mai urmează câteva luni, în care șantierele de lucru vor rămâne deschise. Așa cum nici pentru dumneavoastră nu au trecut ușor aceste luni, să știți că nici pentru mine, primar al municipiului Călărași, nu au trecut mai ușor. Atunci când contractul de lucrări a fost semnat, după aproximativ doi ani de proceduri de licitație, care nu au inclus primăria, ea fiind doar beneficiara, am știut, asumându-mi ce va urma. Știam că noi avem nevoie de cele aproximativ 10 milioane de euro, bani europeni nerambursabili. Știam că orașul va fi împânzit de lucrări, știam că se apropie un an electoral pentru care s-au pregătit deja destule săgeți otrăvite. Știam că va trebui să răspund la multe întrebări, știam că trebuie să comunic permanent cu dumneavoastră, însă ce nu am știut, deși cred că trebuia să anticipez, este că săgețile otrăvite vor veni, direct sau indirect, prin aserviți, tocmai din partea unora care participă la acest proiect. După cum știți, Primăria Municipiului Călărași e doar beneficiara acestor lucrări, ca și dumneavoastră.”

Pe lângă toate acestea, primarul municipiului Călăraşi, Daniel Drăgulin, are în intenţie să explice, prin intermediul unor scrisori, dar şi prin discuţii libere, cetăţenilor acestui oraş necesitatea implementării unui asemenea proiect prin accesarea de fonduri europene.

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

three × 1 =