535 de sancţiuni au fost aplicate de poliţiştii din Călăraşi

0
43

Activităţile poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au vizat prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, prin prezenţa efectivă în teren, pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic, reducerea victimizării cetăţenilor, prin constatarea şi sancţionarea faptelor care contravin normelor de convieţuire socială.

Au fost efectuate 20 de acţiuni şi 10 filtre, fiind constatate 8 infracţiuni, dintre care 7 în flagrant.

Poliţiştii au aplicat 535 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare a amenzilor de peste 120.000 lei.

8 sancţiuni au fost aplicate la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 90 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 429 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, fiind aplicate şi 8 sancţiuni prevăzute de alte acte normative.

Poliţiştii rutieri au reţinut 23 de permise de conducere, dintre care 7 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, şi au retras 17 certificate de înmatriculare.

Exemplu:

În după-amiaza de 29 iulie 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa şi Secţiei 5 Poliţie Rurală Gălbinaşi au identificat, pe raza comunei Fundeni, pe un bărbat de 27 ani, din comuna Sohatu, judeţul Călăraşi, care transporta într-un autovehicul 1800 g tutun mărunţit. Acesta nu a fost în măsură să prezinte documente care să ateste provenienţa tutunului.

Poliţiştii au demarat cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate corespunzător ori cu marcaje false.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

5 × two =