Dorinel Dincă: „În urma acestor promovări are de câştigat întreg fotbalul călărăşean”

0
58

Preşedintele AJF Călăraşi, Dorinel Dincă, a deschis şedinţa cu Delegaţii prin a felicita echipele nou promovate în Liga a 4-a şi prin a felicita promovarea echipelor Dunărea în Liga a 2-a şi CSM Olteniţa, Liga a 3-a.

„Aş vrea să încep cu a felicita echipele care au promovat în Liga a 4-a şi aici aş enumera: Curcani, Dragalina, Ştefan cel Mare şi Belciugatele. La fel vreau să felicit echipa Victoria Chirnogi pentru că a câştigat Cupa României, faza judeţeană în ediţia trecută de campionat. Bineînţelees nu putem trece cu vederea promovarea în Liga a 3-a a echipei CSM Olteniţa din Liga noastră şi urăm succes formaţiei călărăşene, Dunărea în Liga a 2-a. Noi nu putem să fim decât bucuroşi că din rândul nostru aşa cum ne spun unii Liga Tractoriştilor este al doile-a an când o echipă promovează în Liga a 3-a. În urma acestor promovări are de câştigat întreg fotbalul călărăşean.  Îi felicit pe conducătorii echipelor de fotbal, primarii, antrenorii, delegaţii, arbitrii, observatorii şi toţi care sprijină această activitate fotbalistică”a declarat la începutul şedinţei cu Delegaţii echipelor din fotbalul judeţean, preşedintele AJF Călăraşi, Doru Dincă.

Liga a 4-a pe 8 august

 În cadrul şedinţei cu Delegaţii s-a stabilit ca Liga a 4-a, sezonul 2015-2016 să înceapă pe data de 8 august, a.c. În prima etapă a Ligii a 4-a vor avea loc următoarele partide:  Viitorul Curcani – Victoria Chirnogi, Agricola Brocea – Unirea Manastirea, AS.Belciugatele – Venus Independenţa

Dragoş Vodă – Rapid Ulmeni, Unirea Dragalina – Progresul Fundulea, Ştefan cel Mare – Spicul Roseţi, Dunărea Ciocăneşti – Lehliu Gară şi  Dunărea Grădiştea – Steaua Radovanu. Nou promovatele: Dragalina şi Belciugatele vor avea adversari dificili în prima rundă. Dragalina primeşte vizita celor de la Progresul Fundulea iar Belciugatele aşteaptă pe teren propriu formaţia cu cele mai multe trofee din Liga a 4-a, Venus Independenţa. O altă nou promovată, Curcani joacă acasă cu câştigătoarea Cupei României, faza judeţeană, Victoria Chirnogi, trupă pregătită de prof. Adrian Cristea iar Ştefan cel mare cu Roseţi.

Ciocăneşti – Lehliu, primul derby

Derby-ul primei runde va avea loc la Ciocăneşti. Dunărea primeşte vizita echipei din Lehliu Gară, un meci la care anul trecut în penultima etapă a Ligii a 4-a a ieşit un mare scandal. Partida s-a încheiat cu scorul de 1 – 1 însă spre finalul jocului, edilul din Lehliu Gară a fost agresat de un jucător al echipei gazdă şi s-a lăsat cu multe suspendări la Comisia de Disciplină din cadrul AJF Călăraşi.

Noutate – Super Cupa pe judeţ

Pentru prima dată în istoria AJF Călăraşi, la propunerea preşedintelui, Doru Dincă, delegaţii echipelor din Liga a 4-a şi a 5-a, au votat în unanimitate să se desfăşoare Super Cupa României, faza pe judeţ. Astfel, câştigătoarea Ligii a 4-a şi echipa care obţine trofeul Cupa României pe judeţ să joace pentru Supercupă îniantea începerii campionatului 2016-2017.

Sâmbăta şi duminica, Liga a 5-a

În şedinţa cu Delegaţii s-a mai stabilit şi calendarul competiţional al Ligii a 5-a. Acesta este format din două serii, A şi B. Seria A are în componenţă 14 echipe şi se desfăşoară duminica, iar Seria B va avea 12 echipe şi s-a stabilit ca zi de desfăşurare sâmbăta. Liga a 5-a, sezonul 2015-2016 va începe pe 15 august.

Prima etapă a Cupei pe judeţ

Tot sâmbătă 25 iulie s-a stabilit şi prima rundă a Cupei României, faza judeţeană. Cele 14 meciuri din care fac parte echipe din Liga a- 5-a pe care le vom înaintea începerii campionatelor sunt următoarele: Lumina Frumuşani – AS Belciugatele, Voinţa Nana – Avântul Luica, CS Budeşti – Viitorul Plătăreşti, Rapid Răzvani – Unirea Frăsinet, Atletic Dorobanţu – Mostiştea Ulmu, Viitorul Mitreni – Unirea Spanţov, Viitorul Şoldanu – Viitorul Curcani, Fortuna Tămădău – Dinamo Săruleşti, Petrolul Ileana – Steaua Lupşanu, AS Gâldău – Viitorul Dichiseni, Valea Argovei – Steaua Lehliu Sat, Tricolorul Jegălia – Conpet, FC Independenţa – Spicul Vâlcelele, Cuza Vodă – Unirea Dragalina. Din cadrul primei runde fac parte şi nou promovatele în Liga a 4-a, Dragalina şi Conpet. De la 1 august vor intra în scenă şi formaţiile din Liga a 4-a.    

Preşedintele nu a tăcut…

Unul dintre cele mai „spumoase” momente din cadrul ședinței cu Delegaţii a avut loc spre finalul întâlnirii, atunci când la propunerea Comitetului Executiv al AJF s-a decis excluderea pe un an de zile din cadrul Corpului de Observatori a lui Mircea Brânduşă. Delegaţii au votat în unanimitate excluderea sa pentru mai multe motive. Şeful AJF, Doru Dincă a venit „înarmat” cu mai multe dovezi care l-au pus într-o postură jenantă pe ziaristul Brânduşe, acesta nefiind prezent în sală. „Domnul Brânduşă a scris un articol la adresa mea în care se întreabă: „de ce tac?” Ei bine, din acest moment nu voi mai tace şi vin în faţa dumneavostră pentru că am vrut să fiţi primii care aflaţi poziţia mea şi bineînţeles eu vin şi cu anumite dovezi. Domnia sa a fost prins copiind la ultima testare a observatorilor, avem şi dovezi pe care le prezint în cadrul acestei şedinţe, a făcut anumite ameninţări la adresa mea şi a unor persoane din cadrul Colegiului de Arbitrii şi multe alte aspecte care murdăresc imaginea Asociaţiei Judeţene. În acest context, Comitetul Executiv nu i-a aprobat cererea de înscriere”, a spus Doru Dincă. După ce au votat în unanimitate excluderea lui Brânduşă, o parte din delegaţi au afirmat faptul că s-au săturat de modul în care fostul observator avea şi alte „obiceiuri”. „Ne-am săturat să-l tot vedem la meciuri cu sacoşa. Un interlop, acest Brânduşă”, a afirmat un delegat în şedinţa de sâmbătă. „Aşa zisul ziarist, Mircea Brânduşă, mergea la meciuri şi se folosea de numele unor personalităţi din politica locală şi judeţeană, este şi angajat al Consiliului Judeţean Călăraşi”, a mai afirmat un alt delegat.   

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

8 − 2 =