Bani europeni pentru reabilitarea unei şcoli din satul Coslogeni, comuna Dichiseni

0
51

Evenimentul de lansare a proiectului, ce urmează a fi implementat la Dichiseni, a avut loc în urmă cu câteva zile în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Călăraşi, în prezenţa vicepreşedintelui Marian Dinulescu, a primarului comunei, Iulian Radu şi a echipei cu ajutorul căreia a putut fi pus în practică acest proiect. De asemenea, în sală au mai fost prezenţi şi o parte din elevii ce vor beneficia de noul edificiu de învăţământ.

„Noi ne dorim ca prin acest proiect să oferim condiţii mult mai bune în ceea ce priveşte infrastructura educaţională în comuna Dichiseni. Conform proiectului, se va reabilita clădirea şcolii, se va construi o sală de sport şi se va dota cu aparatură modernă, ceea ce înseamnă că elevii vor beneficia de condiţii foarte bune pentru a învăţa, iar cadrele didactice vor avea condiţii pentru a forma copii, asigurându-le un viitor mai bun”, a declarat Iulian Radu, primarul comunei Dichiseni. 

Gabriela Bădică”, reprezentantul Asociaţiei pentru Dezvoltare, Inovaţie, Cultură şi Antreprenoriat Călăraşia ţinut să precizeze faptul că acest proiect a fost depus încă de pe vremea când actualul primar Iulian Radu deţinea funcţia de viceprimar al comunei Dichiseni:

„Trebuie să precizăm că acest proiect a fost depus încă de pe vremea când actualul primar al comunei Dichiseni era viceprimar. Este un proiect la care s-a muncit foarte mult şi pe care locuitorii satului Coslogeni şi l-au dorit foarte mult, aceasta pentru că acolo sunt practic mai mulţi elevi decât la Dichiseni, şi mai mult decât atât, corpul de clădire arăta foarte rău. Eu vreau să le mulţumesc domnului Marian Dinulescu şi domnului Marius Fulga pentru că sunt astăzi alături de noi, mai ales că acest proiect este foarte important pentru Dichiseni”.

Valoarea totală a proiectului este de 4.825.024,17 lei, din care finanţare nerambursabilă: 3.580.735,09 lei. Durata proiectului este de 10 luni: 28.02.2015 – 27.12.2015. Prin acest proiect se propun lucrări de consolidare, reabilitare şi extindere precumşi dotarea şcolii cu echipamente IT şi echipamente didactice necesare pentru asigurarea derulării procesului educaţional la standarde ridicate. 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

4 × 2 =