SUPER FOTO! DUNĂREA CĂLĂRAȘI a promovat în Liga a 2-a!

0
68

Dunărea Călărași avea nevoie de victorie în meciul cu Înainte Modelu pentru a obține prima poziție din clasamentul Seriei a 2-a. Juventus București, la un punct în spatele călărășenilor aștepta orice pas greșit al liderului. Trupa lui Ionel Ganea, a fost primită la Modelu de un stadion arhiplin și o galerie fenomenală. Partida se anunța a fi una destul de tensionată asta și prin prisma faptului că rivalitatea dintre cele două echipe „vecine„ s-a văzut de fiecare dată în partidele din Liga a 3-a. Orgoliile și dorința de afirmare nu au lipsit nici de la meciul din runda a 26-a de vineri, 29 mai, o zi de referință pentru fotbalul călărășean. 

Modelenii au început tare

Începutul partidei a fost unul șocant pentru suporterii călărășeni. Echipa lor a avut un „avânt„ lent, inexplicabil pentru trupa antrenată de Ionel Ganea de la revenirea lui pe banca tehnică din urmă cu 6 etape. Modeleni lui Valeriu Petrescu au apăsat tare pe pedala de accelerație și i-a surprins pe călărășeni. Dunărea nu a pus prea mari probleme la poarta lui Leo iar Modelu a înaintat periculos la poarta lui Popa, punându-i probleme serioase goalkeeperului călărășean. În minutul 37 Dunărea a pierdut șefia clasamentului și asta pentru că Juventus reușea să marcheze la Tunari. Odată cu trecerea timpului, „Ganezul„ părea tot mai afectat pe marginea gazonului și tensiunea s-a ridicat la maxim în momentul în care spre finalul primei părți, „juventinii„ aveau să marcheze cel de-al 2-lea gol la Tunari. Calculele erau foarte simple, numai că Dunărea nu părea să „rupă norii„ în partea secundă. 

Andrei Valentin, golul „promovării„

Călărășenii au venit de la vestiare mai motivați de „Ganez„ și au început asalturile la poarta lui Leo în repriza a 2-a. Mai aveau la dispoziție încă 45 de minute plus prelungiri să obțină o victorie care să-i ducă în Liga a 2-a. În minutul 75 s-a scris istoria. Ganea face o mutare excelentă și îl introduce în teren pe Valentin Andrei, un mijlocaș „ager„ și tehnic. V. Andrei reușește să arunce tribunele în aer și deschide tabela de marcaj, iar Dunărea trece din nou pe primul loc. Până la marcarea golului, călărășenii au mai avut ocazii prin golgeterul echipei, V. Alexandru. Secundele păreau minute, iar minutele păreau ore până la ultimul fluier al centralului. Bucuria a venit într-un final și Dunărea a sărbătorit alături de suporteri o performanță pe care nu a mai atins-o de 20 de ani, atunci când echipa a evoluat în Liga a 2-a. 

Au sărbătorit pe două stadioane

Elevii lui Ionel Ganea au sărbătorit la finalul partidei pe arena din Modelu alături de suporterii echipei lor. Cu Mircea Ștefan, „șef de galerie„, suporterii și-au aplaudat echipa la scenă deschisă și au cântat alături de jucători. Tricourile de campioni a fost surpriza conducerii clubului pentru jucători și suporteri. Călărășenii au plecat, însă în mare grabă de pe stadionul din Modelu și s-au dus spre arena municipală din Călărași acolo unde s-au desfăcut șampaniile în compania unor suporteri fericiți că echipa lor a intrat în „B„. 

Echipele: 

Înainte Modelu: Dobre – Antoniev, Nicodim, Matei, Nițescu – Mitrea (83 Truță), Huzuneanu (80) Calagi, Patrincă, Bolat – Tene (56 Șerban), Stavivă (85) Tănase. 

Antrenor: Valeriu Petrescu

Dunărea Călărași: Popa – Țenea, Năstase (60) Zaharia, Bumbac, Botea – M. Tudor, S. Popescu, Chebac, V. Petre (66) V. Andrei – Luca (89) Butoi, V. Alexandru.

Antrenor: Ionel Ganea, secund, Mirel Condei. 

Dunărea Călăraşi (Seria II) a promovat în Liga a-2-a. Călărășenii vor merge în eşalonul secund alături de celelalte campioane din cele patru serii: Chindia Târgovişte (Seria III), UTA Bătrâna Doamnă (Seria IV), FCM Baia Mare (Seria V) și Bucovina Pojorâta (Seria I). 

Rezultate, ultima etapă: 

Înainte Modelu – AFC Dunărea 2005 Călăraşi    0-1

Val. Andrei (75)

CS Tunari – Juventus Bucureşti    1-2
Dinamo II Bucureşti – Callatis 2012 Mangalia    5-0
Viitorul Domneşti – Metaloglobus Bucureşti   2-0

Delta Dobrogea Tulcea – Metalosport Galaţi    0-1

Voinţa Snagov – Viitorul Axintele     3-0
Viitorul Axintele s-a retras din campionat şi pierde meciurile returului la "masa verde".
Oţelul II Galaţi – Gloria Popeşti Leordeni     0-3
Oţelul II s-a retras în această iarnă şi pierde meciurile returului la "masa verde".

Vezi aici clasamentul final: Liga2.prosport.ro

Articol în curs de actualizare!

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

5 × 2 =