ISJ Călăraşi. Tudor speră ca din toamnă Colegiul „Barbu Ştirbei” să fie mutat într-un sediu nou

0
118

„Ceea ce ştiu eu la această oră, ca urmare a discuţiei pe care am avut-o cu domnul primar, Drăgulin, este că sperăm ca din toamnă Palatul Copiilor să se mute în sediul actualului Colegiu Naţional Barbu Ştirbei, astfel încât să beneficieze şi copiii noştri de acolo de condiţii mai bune şi de un spaţiu adecvat”, a spus prof. Constantin Tudor, inspector general ISJ Călăraşi.

Şeful învăţământului călărăşean a afirmat că în respectivul sediu vor funcţiona de fapt trei instituţii şcolare: Palatul Copiilor, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) şi Casa Corpului Didactic (CCD) Călăraşi.

„Acolo vor funcţiona trei instituţii de învăţământ: Palatul Copiilor, care în acest moment se află într-o clădire ce aparţine Grupului Şcolar „Danubius” şi funcţionează în condiţii improprii, tocmai de aceea trebuie să găsim o rezolvare şi domnul primar daniel Drăgulin a fost de acord. În incinta Colegiului Naţional Barbu Ştirbei va fi mutat şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, care funcţionează azi în fosta Şcoală nr. 4 unde, intenţia noastră mai veche este să facem o instituţie de învăţământ special şi nu integrat în învăţământul de masă, aşa cum este în momentul de faţă. De asemenea, în acelaşi spaţiu va fi mutată şi Casa Corpului Didactic. Trebuie să ne organizăm mai bine şi dacă mergeţi prin birouri (n.red. sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi) o să vedeţi că avem şi 5, 6 colegi care îşi desfăşoară activitatea în acelaşi birou, mă refer la inspectorii şcolari.

Dacă există posibilitatea ca începând cu anul şcolar 2015 – 2016 Colegiul „Barbu Ştirbei” să fie mutat în spaţiul nou al Şolii de Vest (Nr. 12), inspectorul general al ISJ, prof. Constantin Tudor a spus:

„Am discutat cu oameni care lucrează acolo şi mi s-a dat asigurarea că sunt toate şansele ca finanţarea să fie asigurată şi astfel lucrările să fie finalizate în această vară”.

De asemenea, şeful învăţământului călărăşean a mai făcut referire şi la faptul că inclusiv Grădiniţa cu Program Normal nr. 11 „Prâslea”, unitate ce funcţionează în prezent în anexa sălii de sport din incinta Şcolii de Vest (Nr.12) va urma a fi mutată într-un sediu nou.

„În noul sediu există 28 de săli de clasă. Sunt 24 săli de clasă şi 4 laboratoare, conform planului de şcolarizare Colegiu „Barbu Ştirbei” are exact 28 de săli de clasă şi, pentru un an sau doi, până se va găsi o soluţie pentru grădiniţa care funcţionează în anexa aceea de la sala de sport. Şi ştiţi care este soluţia, pentru că mai avem un local de grădiniţă care stă să cadă, deşi acolo a fost o investiţie nouă, să sperăm că vor exista bani pentru finalizarea lucrărilor la grădiniţa din curtea Şcolii 11, atunci avem soluţia ca „Barbu Ştirbei” să funcţioneze corect, cu laboratoare, cu absolut tot ce trebuie, în Şcoala de Vest (Nr.12)”, a mai declarat Tudor.

Potrivit aceleaşi surse, tot în sediul noii grădiniţe ce s-a ridicat în curtea Şcolii 11, va fi mutată şi Grădiniţa cu Program Normal „Lizuca”, singurul spaţiu de învăţământ care-şi mai desfăşoară activitatea la parterul blocului H 18 de pe strada Victoriei din Călăraşi. 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

sixteen + 10 =