Vasile Iliuţă în Campania RL „Cei mai bogați români din cele mai sărace județe“

0
46

România liberă continuă campania sa “Cei mai bogați români din cele mai sărace județe” cu dezvăluirile despre modul cum Vasile Iliuţă, deputat PDL şi unul dintre cei mai bogaţi fermieri din Călăraşi, a reuşit să strângă o avere estimată la 15 milioane de euro. Mărturisirile despre cât de mult a contribuit politica la sporirea avuţiei, despre cum a adunat fonduri europene pentru firmele sale, cât timp era primar într-o comună din judeţ, şi despre cum îşi cheltuie acum banii le-a făcut chiar Vasile Iliuţă, într-un moment neaşteptat de sinceritate pe care l-a avut în timpul interviului pe care ni l-a acordat. Astfel, fermierul deputat a recunoscut că a intrat în politică pentru că era singurul mod prin care  afacerile sale puteau rămâne prospere.

Mai întâi a devenit primar, pentru a opri şicanele fostului edil al comunei Vâlcelele, unde Vasile Iliuţă are mai multe ferme. „O fostă doamnă directoare de școală a avut un mare conflict cu un unchi de-al meu. Acesta o dăduse afară din învățământ, prin 1982/1983, când conducea el acea unitate școlară. După ce a devenit primăriță, a început să se răzbune pe neamul Iliuță.” Asta s-a întâmplat din 1996, aşa încât, la alegerile din 2000, Vasile Iliuță s-a înscris în Partidul Umanist Român, al lui Dan Voiculescu, și a candidat la rândul său.

“Am bătut și am devenit primarul comunei Vâlcelele”, ne-a povestit fermierul, care se laudă că a făcut treabă bună în primul mandat. “Surpriza a fost destul de mare, deoarece am demonstrat că se poate face treabă în administrație. Şi am reușit și în administrație, și în afaceri, pe care le-am condus simultan până în 2003”, ne-a explicat Vasile Iliuță.

În acel an a intrat în vigoare legea care interzicea politicienilor să fie și demnitari, și administratori de firmă, aşa încât acesta a ales să rămână primar, iar afacerile să le transfere în administrarea apropiaților. În prezent, este acționar majoritar, iar director la cea mai mare firmă a sa a devenit fiul său de 22 de ani. Desigur, doar pe hârtie. În realitate, nimic nu mișcă fără acordul său. “Eu tot timpul voi fi în umbra afacerii mele, fiind acționar majoritar. Clar că ești implicat direct. Sunt asociat unic pe cea mai mare firmă din holding”, afirmă deschis actualul deputat, fără teamă că această declaraţie ar putea să-i creeze probleme.

Citiţi mai multe aici: http://www.romanialibera.ro/special/dezvaluiri/episodul-2–campania-rl-%E2%80%9Ecei-mai-bogati-romani-din-cele-mai-sarace-judete%E2%80%9C–cum-a-ajuns-deputatul-fermier-iliuta-la-4-500-ha-de-teren-si-15-milioane-%E2%82%AC-352233

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

4 × four =