Promovare proiect – „19th CENTURY FASHION SHOW COD MIS ETC 897”

0
15

Obiectivele proiectului sunt: creşterea apropierii sociale prin înţelegere culturală; stabilirea de parteneriate între şcolile din mediul rural din regiunea transfrontalieră pe baza tradiţiilor folclorice, istorice, culturale şi prin bună înţelegere între etnii; crearea condiţiilor pentru locuitorii de la graniţa româno-bulgară pentru a participa la activităţi commune legate de poplarizarea ambelor culture; utilizarea resurselor natural şi umane din regiune; facilitate colaborării între personae de diferite naţionalităţi; marcarea începutului unor prietenii transfrontaliere stabile.

Printre activităţile derulate în cadrul proiectului se regăsesc organizarea de festivaluri în Glavinitsa şi Călăraşi, o expoziţie foto transfrontalieră denumită “Frumuseţea locurilor în care trăiesc”, dansuri populare româneşti şi bulgăreşti, “Moda secolului 19”, turneu de fotbal transfrontalier. Activităţile de promovare din cadrul proiectului vor sprijini eforturile de popularizare a evenimentelor pentru un auditoriu cât mai mare, în acest sens fiind prevăzut a se realiza şi disemina: 2000 de broşuri în limbile bulgară şi română cu informaţii despre program şi evenimentele din timpul Festivalurilor; 1000 broşuri de calitate superioară care vor conţine informaţii despre obiceiurile şi tradiţiile din ambele ţări dunărene; 200 de afişe; 40 de bannere; 200 de genţi; 200 de şepci; 200 pixuri cu însemnele şi logo-ul proiectului, care vor fi oferite participanţilor. De asemenea, vor fi organizate 4 conferinţe de presă la lansarea şi închiderea proiectului, 2 în România şi 2 în Bulgaria.    

La conferinţa de promovare a proiectului „19th CENTURY FASHION SHOW COD MIS ETC 897”  a fost prezent şi primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ștefan Drăgulin care a declarat printre altele:

„După cum știți deja, întotdeauna răspund cu plăcere invitațiilor ce au ca subiect proiecte care au în centrul lor cetățeanul. Nevoia de cunoaștere și colaborare este esențială într-o dezvoltare pe care toți ne-o dorim. Acest proiect nu face altceva decât să aducă și mai aproape cetățenii din cele două țări, de o parte și de cealaltă a Dunării,  pentru a se cunoaște și a-și împărtăși experiențele”.

Potrivit intervenţiei pe care a avut-o în cadrul conferinţei de lansare a proiectului, prof. Silviana Şestacovschi – coordonator din partea ISJ Călăraşi a precizat că prima dintre acţiunile derulate în cadrul acestui eveniment va avea loc pe data de 12 iunie 2014, în care 74 de tineri din Călăraşi şi Glavinitsa vor participa atât la programele artistice cât şi la cele sportive. De asemenea, vor avea loc două festivaluri ce se vor desfăşura în Călăraşi şi Glavinitsa la care vor participa peste 140 de români şi bulgari.  

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

16 − seven =