Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa Olteniţa organizează sâmbătă, 17 mai, Noaptea Europeană a Muzeelor

0
26

Un program special pregătit cu drag pentru vizitatori va oferi aroma vremurilor de altădată prin evocarea perioadei interbelice în cadrul câtorva manifestări dar şi prin muzica perioadei dintre cele două războaie mondiale, perioadă cunoscută ca fiind una din cele mai valoroase din punct de vedere cultural, Epoca de Aur a culturii naţionale, cu marii oameni de cultură care s-au afirmat în vremea aceea. Din punct de vedere politic, România interbelică e idealizată deoarece e văzută ca o epocă a democrației.

Aşadar, olteniţenii sau cei care sunt în tranzit prin municipiul de la malul Dunării sunt invitaţi să guste aroma interbelică între orele 16,00 şi 22,30.

Noaptea de 17/18 mai aniversează cea de-a 10 editie a Noptii Europene a Muzeelor, care precede „Ziua Internationala a Muzeelor”, de pe 18 mai.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai.

Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul. Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel internațional, asigurând o promovare amplă și coerentă a activităților organizate de muzeele românești, în special prin intermediul site-ului creat în 2009, www.noapteamuzeelor.ro, dar și al unei campanii de promovare la nivel național.

Aplicaţia Noaptea Muzeelor România pentru telefoanele mobile, care se poate descărca de pe AppStore şi Google Play, pune la dispoziţie muzeele aşezate pe o hartă sau organizate pe judeţe în funcţie de distanţa până la acestea şi este disponibilă în română şi engleză.

Aplicaţia a fost dezvoltată de către Tourpipe în parteneriat cu Reţeaua Naţională a Muzeelor din România.

Laura SUZEANU – EDIŢIA – Olteniţa

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

13 − eleven =