FOTO – Ponta la Călărași: „Cât timp voi fi premier sau poate preşedinte nu se vor mai tăia pensiile şi salariile„

0
37

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat miercuri că trebuie reamintit că preşedintele Traian Băsescu în timp ce tăia salariile şi pensiile îşi lua terenul de la Nana, iar ministrul Elena Udrea dădea în aceeaşi perioadă bani pentru a fi amenajat un parc în aceeaşi comună.

'Vreau să vă aduc aminte: în timp ce se tăiau pensiile şi salariile, ce făcea preşedintele? Îşi lua Nana. Pentru el sau pentru doamna Udrea, nu ne-am lămurit. (…) Pensia medie în Călăraşi este printre cele mai mici pensii din toată ţara, puţin peste o sută de euro. Ştiţi cât dă Băsescu în fiecare lună la bancă rata pentru Nana? 5.000-6.000 de euro, adică pensia a 500 de pensionari. După ce a tăiat pensiile şi salariile, ştiţi pentru ce a dat doamna Udrea bani în judeţul Călăraşi la Nana? Pentru parcuri în comuna Nana. Avea nevoie şi de parc', a afirmat preşedintele PSD.

Președintele PSD a adăugat că din decembrie Traian Băsescu nu va mai avea imunitate şi se va duce în faţa justiţiei 'să răspundă pentru fraudele, falsurile făcute la Nana şi în alte locuri din ţară. 'Ne gândeam totuşi că la anul îi dăm nişte făină pentru că o să aibă nevoie. Pentru că de la anul noi o să fim la Preşedinţie şi Băsescu la brutărie', a spus Victor Ponta.

Totodată, el a amintit că în urmă cu patru ani Traian Băsescu şi Emil Boc anunţau tăierea pensiilor şi salariilor bugetarilor, iar Guvernul USL a reuşit doi ani mai târziu să le mărească înapoi. 'Cât timp voi fi premier sau poate preşedinte în România nu se vor mai tăia pensiile şi salariile', a subliniat Victor Ponta.

 

De asemenea, Victor Ponta le-a spus participanţilor la miting că înainte de a se întâlni cu ei a vizitat Tenaris Silcotub Călăraşi, combinat pe care 'foarte mulţi au vrut să-l taie pentru fier vechi şi să-l închidă de tot'. Premierul a menţionat că s-a întâlnit cu conducerea la nivel internaţional a combinatului, iar aceştia i-au spus că nu vor să închidă Laminorul, ci dimpotrivă intenţionează să investească alte 200 milioane de dolari şi să creeze noi locuri de muncă.

Dragnea: "Sunteţi hotărâţi ca în noiembrie alături de Victor Ponta să facem dreptate până la capăt?"

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a menţionat miercuri că el este cel care conduce campania electorală şi o face inclusiv prin SMS-uri.

'Spre supărarea unora o să conduc şi această campanie electorală, inclusiv folosind reţeaua de SMS-uri', a afirmat Liviu Dragnea.

La finalul discursului său, după ce Liviu Dragnea a obţinut de la participanţii la miting răspunsuri afirmative la mai multe întrebări, acesta i-a dat cuvântul premierului Victor Ponta, prezentându-l drept viitorul preşedinte al ţării. 'Sunteţi pregătiţi de campanie? (…) Sunteţi hotărâţi să nu cedaţi? (…) Sunteţi hotărâţi ca în noiembrie alături de Victor Ponta să facem dreptate până la capăt? (…) Atunci daţi-mi voie să-l invit pe viitorul preşedinte Victor Ponta', a spus Liviu Dragnea.

www.psd.ro

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

13 − two =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.