SUPER FOTO – Nici măcar moţul lui Şania nu ne-a spălat onoarea!

0
34

Peste 1700 de călărăşeni au venit să susţină echipa CSM Călăraşi în lupta cu HC Vaslui. O atmosferă de vis s-a transformat până la urmă într-una de coşmar. Şania & Co. şi-au luat de sus adversarul şi s-au făcut de râs. Echipa oaspete a tratat mai în serios acest duel şi şi-a câştigat pe merit cele două puncte. La trupa lui Sabin Dacău n-a mers mai nimic. Pârâianu a fost ţinut parcă "în lanţuri" de adversari, la Şania a strălucit doar freza iar Gavriloaia n-a putut să facă mai mult de unul singur. În partea cealaltă, portarul Pralea s-a "răzbunat" pe călărăşeni apărând aproape fiecare balon trimis spre poarta sa. La pauză, HC Vaslui a avut un avantaj de 5 golurui, iar în partea secundă călărăşenii n-au avut "curajul" să îndrăznească mai mult. 

Publicul a plecat dezamăgit de la un meci pe care l-au aşteptat cu sufletul la gură. Ca şi comparaţie, judeţul nostru este unul sărac în competiţii. Acesta este nivelul nostru actual. Unii sunt învăţaţi numai să câştige, nu să şi piardă. Aşa este la noi. De 14 ani ne chinuim să intrăm în Liga a 2-a cu Dunărea Călăraşi, la fotbal şi în momentul de faţă echipa lui Răuţă este ciuca bătăilor în meciurile din play-off. La handbal nu putem emite pretenţii după aproximativ 3 ani în care ne amăgim cu anumite victorii prin Divizia A. Nu poţi face performanţă cu "mercenari". Dacă le-ai promis bani, dă-le! Altfel îţi "trântesc" în nas şi te lasă. Unul ca Şania sau chiar Pârâianu, jucători cu mare experienţă şi valoare, foşti de Lot Naţional, joacă la Călăraşi pe mii de euro! Şania are un salariu cât 2 sau 3 jucători de la Vaslui şi ieri a avut o prestaţie de "cartier". După acest joc, este posibil ca cearta dintre jucători, lucru vizibil în meciul cu Vaslui, să continue şi chiar să ia amploare. Lotul CSM-ului se poate destrăma. Şi dacă se întâmplă acest lucru, ce rost mai are să dai o grămadă de bani pentru nişte "mercenari" care te fac de râs? Publicul călărăşean prezent ieri în sala Polivalentă s-a simţit jignit. Suporterii au afişat un banner la începutul partidei pe care scria: "orgoliu-dorinţă-victorie-pasiune-curaj-onoare. CSM scrie astăzi istorie, reuşint întâia promovare". La finalul partidei am observat faptul că orgoliu n-a fost, dorinţă mai deloc, victorie nici atât, despre pasiune nu s-a pus problema, curajul s-a pierdut pe parcurs iar "pe onoarea mea, coane Fănică"… n-a mai fost.

Echipele: 

CSM Călăraşi: Andrei, Manole – Roşca, Săulescu (2-goluri), Savlovschi, Mateaş, Velea, Gavriloaia-8, Şania-2, Viznrozskyy 2, Popovici, Pârâianu-4, Mitea-1, Frăţilă, Tucanu-2, Voinea.

Antrenori: Sabin Dacău, Ioan Bota.

HC Vaslui: Nedelcu, Pralea – Pleşca, Ragea, Ignat -(1 gol), Cotinghiu-4, Hagiu, Barac, S. Ignat-1, Tutu-9, Beşindriu-2, Moldovanu, Soare-6, Iacob-3, Anton, Acatrinei.

Antrenor: Leonard Bibirig.

Arbitri: A-Din Constantin, B-Dinu Sorin (Bucureşti) 

 

A plouat în sală

La ora meciului, sala Polivalentă era arhiplină. În ciuda ploii abundente care a căzut ieri la Călăraşi, publicul s-a înghesuit să vadă un meci mare. Înainte de începerea partidei, în sală s-au văzut şi câţiva stropi de ploie. Acest lucru l-a observat şi primarul Dan Drăgulin, prezent la meci. Edilul a luat la un moment dat un coş de gunoi şi l-a pus pe teren într-o zonă în care câţiva stropi de ploie îşi făcuseră loc prin tavanul sălii. Şi antrenorul secund, Ioan Bota a fost surprins în timp ce ştergea suprafaţa de joc sa ălii cu mopul.     

Olteniţa, inundată, Ţone la meci

Un asemenea derby era greu de ratat. De aceeaşi părere, se pare că a fost şi edilul olteniţei, Petre Ţone. În timp ce străzile din urbea pe care o gospodăreşte erau inundate de apă, primarul Ţone se afla la tribuna oficială a Sălii Polivalente încurajând echipa locală, CSM în bătălia cu Vaslui. Om respectabil şi cu greutate, Ţone n-a venit singur la acest meci ci însoţit de o "gardă de corp". Alături de Ţone s-a aflat şi şeful poliţiei Olteniţa, comisar-şef Dumitru Chiru, cel despre care se zvoneşte că ar urma să preia comanda IPJ Călăraşi. 

Pralea a trădat sau unii dintre ai noştri?

Suporterii călărăşeni au fost la înălţime. Aceştea şi-au încurajat echipa pe tot parcursul meciului. După ce la începutul jocului au afişat un banner de încurajare, pe parcursul primei reprize, aceştia au încercat să-l descurajeze pe portarul celor de la Vaslui. "Pralea trădătorul" au scris suporterii echipei CSM cu aluzie la faptul că portarul Pralea a plecat de la Călăraşi cu surle şi trâmbiţe la Vaslui. Suporterii s-au întrebat pe bună dreptate după meci care au fost până la urmă adevăraţii trădători? 

Şania cu "paratrăznet"?

Prestaţia lui Alin Şania din meciul cu Vaslui a fost una slabă. Totuşi, Şania a ieşit în evidenţă cu noul său look. Probabil în tandem cu vremea de afară în care tuna şi fulgera, Şania şi-a tras un "paratrăznet" (foto), adică un moţ în vârful capului. Nici măcar această schimbare de look nu i-a adus mai multă inspiraţie ba din contră după prestaţia destul de slabă, spre finalul meciului a fost dat afară pentru că şi-a lovit un adversar, primind un cartonaş roşu. 

Filipscu dezamăgit

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu a fost prezent la meciul anului pentru călărăşeni. Văzând prestaţia jucătorilor CSM în partida cu Vaslui, şeful C.J. a plecat dezamăgit la un moment dat. Supărat că echipa locală nu reuşea să ţină pasul cu trupa lui Bibirig, preşedintele Filipescu şi-a exprimat nemulţumirea dând din cap la fiecare ratare a călărăşenilor, preferând în locul unui gust amar la finalul competiţiei să plece înainte de fluierul arbitrului.   

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

2 × three =