Asociaţia pentru Salvarea şi Îngrijirea Câinilor din Olteniţa luptă pentru salvarea de la eutanasiere a câinilor maidanezi

0
47

Membrii ASICO au luat această decizie, după ce Primăria Olteniţa a făcut anunţuri prin care se arată că începând cu ziua de 1 aprilie 2014 se vor pune în aplicare măsurile pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Olteniţa, prin capturarea, transportul şi adăpostirea acestora.

Conducerea Primăriei Olteniţa roagă persoanele care deţin, adăpostesc sau îngrijesc câini fără stăpân pe domeniul public, în locuri publice sau spaţii adiacente acestora, necontrolaţi, liberi, abandonaţi, să ia măsuri urgente pentru strângerea lor din aceste spaţii, prin asumarea şi transferul lor pe proprietăţi personale sau predarea lor la adăpostul din Olteniţa, str. General Manu, nr. 50.

Olteniţenii trebuie să ştie că adopţia se poate face prin preluarea câinelui şi adopţia de la distanţă cu păstrarea acestuia în adăpost, pentru care personalul serviciului cu atribuţii în acest domeniu va pune la dispoziţie informaţiile necesare: taxe, formulare de adopţie etc.

Membrii Asociaţiei de protecţie a câinilor din Olteniţa sunt alături de cei care doresc să adopte câini. De asemenea ei vor sprijini hrănirea câinilor din padocuri, astfel încât comunitarii să fie ţinuţi în viaţă chiar dacă nu vor fi luaţi spre adopţie şi după cele 15 zile cât prevede legea de păstrare a lor în adăpost. Potrivit legii, câinii ce vor fi hrăniţi şi după termenul limită de 15 zile, şi care nu prezintă semne de boală, pot fi păstraţi în adăpost.

Asociaţia pentru Salvarea şi Îngrijirea Câinilor din Olteniţa s-a înfiinţat şi are personalitate juridică începând cu 25 martie 2013. Ea este formată din 30 de membri, dintre care 10 sunt membri fondatori.
Asociaţia ASICO este constituită pe bază exclusivă de voluntariat, colaborează cu Federaţia Română pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, cu alte ONG-uri cu activitate în domeniu, din ţară şi din străinătate, cărora le pune la dispoziţie date şi informaţii privind activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân din Olteniţa.
Cât va încasa firma de ecarisaj pentru serviciile sale nu am aflat încă. Pe spinarea bietelor animale se vor îngroşa şi bugetele private ale firmelor care vând substanţele pentru eutanasiere.
Ce ştim este că primarul Petre Ţone a însărcinat trei persoane din primăria olteniţeană să se ocupe de această problemă, iar cei răspunzători vor fi directorul Ecosal, Ion Piţoi, dar şi medicul veterinar Ionel Manea.
 

Laura SUZEANU – EDIŢIA Olteniţa

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

5 + 15 =