Şcoala din Cuza-Vodă, prima unitate de învăţământ din judeţul Călăraşi reabilitată cu fonduri Regio

0
44

Contractul are o valoare totală de 5.878.029,65 lei, din care valoarea totală eligibilă a proiectului este de 4.413.041,85 lei (3.751.085,57 lei reprezintă fonduri nerambursabile FEDR, 573.695,44 lei fonduri de la bugetul naţional, iar 88.260,84 lei cofinanţarea eligibilă a beneficiarului).

Cu fondurile nerambursabile accesate prin programul Regio se vor executa lucrări de consolidare, reabilitare şi extindere a a Şcolii cu clasele I – VIII, astfel: la corpul C1 se vor executa lucrări de reabilitare termică şi de extindere cu o sală de sport şi spaţiile aferente acesteia, iar la Corpul C2 se vor realiza lucrări de consolidare a pereţilor şi fundaţiilor. Beneficiarii direcţi ai unităţii de învăţământ rehabilitate vor fi cei peste 400 de elevi care vor studia în spaţii adecvate, corespunzător utilate cu echipamente didactice la standard europene.

Proiectul, ce are o perioadă de implementare de 18 luni, vizează îmbunătăţirea serviciilor educaţionale şi a dotărilor din şcoală, pentru asigurarea unui process de învăţământ la stadarde europene, precum şi pentru creşterea accesului la educaţie a populaţiei şcolare.

La evenimentul ce a avut loc la Cuza Vodă au fost prezenţi, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, primarul localităţii, Aurel Stan, deputaţii, Daniel Florea şi Vasile Iliuţă, directorul unităţii de învăţământ ce va fi reabilitată.   

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

19 + 17 =