Liviu Tomoiagă: “Declararea falimentului persoanelor fizice, o măsură necesară pentru creșterea economică a României!

0
53

În postarea sa, Tomoiagă susţine că este nevoie de o voinţă politică comună reală, nu doar declarativă pentru adoptarea insolvenţei persoanei fizice, care trebuie să aibă aceleaşi drepturi ca şi companiile. “Orice individ are dreptul să o ia de la capăt, fără niciun alt stigmat sau istoric.

România trebuie să-și asume ceea ce și-a asumat o întreagă Europă: declararea falimentului persoanelor fizice care au credite la bănci.

Creditele restante devin risc de ţară, consumul stagnează pe fondul lipsei de lichidităţi, riscul executărilor silite îi amenință pe tot mai mulţi români. Acestea sunt realitățile pe care Guvernul actual ar trebui să le aibă în vedere pentru a urgenta adoptarea acestei măsuri susținute de Partidul Național Liberal”, spune senatorul călărăşean apreciind că reducerea datoriilor persoanelor fizice, a căror supra-îndatorare reprezintă o frână majoră pentru creşterea economică, este una dintre direcțiile principale pentru potențarea creșterii economice, fapt semnat încă de la începutul acestui an și de către directorul General al FMI, Christine Lagarde.

“Insolvenţa personală este o procedură supravegheată judiciar pentru restructurarea situaţiei financiare a unui debitor, care se aplică în ţări precum Marea Britanie, Franţa, Olanda, Portugalia, Germania, Polonia, Cehia, Letonia, Slovenia, Irlanda, Estonia sau Lituania, iar la recomandarea FMI, Ungaria se va alătura acestor state, susţine parlamentarul, precizând că lipsa unei asemenea reglementări speciale ar fi de natură a crea o situaţie discriminatorie faţă de ceilalţi cetăţeni europeni nerezidenţi în România, dar care au credite în ţara noastră, şi cărora li se aplică legislaţia din ţara de provenienţă.

“Există un dublu standard împotriva căruia noi, liberalii, am ales să luptăm. Nediscriminarea este un atribut pentru care PNL militează şi dumneavoastră trebuie să îl protejaţi. Prin acest proiect, PNL dă şansa individului la un nou început, care construieşte avantaje pentru cetăţean, care pe termen lung nu dezavantajează sistemul bancar, iar pe termen mediu ajută în mod cert economia şi reinserţia socio-economică a debitorului insolvent de bună-credinţă”, scrie pe pagina sa de socializare, senatorul Liviu Tomoiagă. 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

three + sixteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.