Nicolae Chirana:„AJOFM Călărași a ținut seama de evoluția șomerilor„

0
36

Pentru  anul  2014, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Călăraşi  și-a  propus cuprinderea  în programele de măsuri active a unui  număr de 8700 persoane,  dintre care, ocuparea pe piaţa forţei de muncă a 2725 de persoane,  după cum urmează:  1490 prin activitatea de mediere a muncii, 450 persoane în urma serviciilor de informare şi consiliere profesională, iar 785  persoane prin alte măsuri active  finanţate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, prevăzute de Legea nr. 76/2002, cu  modificările și completările ulterioare.

”Pentru acest an, proiectarea Programului de ocupare a forței de muncă a avut la bază obiectivele Programului de Guvernare 2013-2016, precum și  obiectivele strategice ale Uniunii Europene în materie de ocupare. De asemenea, în elaborarea Programului, AJOFM Călărași  a ținut seama de evoluția șomerilor înregistrați în evidența instituției noastre, de fluxurile intrărilor și ieșirilor din șomaj din ultimii ani, dar și de situația economico-socială înregistrată la nivelul județului Călărași”, a precizat directorul executiv al AJOFM Călărași, Nicolae Chirana.

            Programul de ocupare a forţei de muncă pentru anul 2014 vizează, de asemenea, ocuparea unor categorii defavorizate pe piaţa muncii şi anume:

  • 1600 persoane din mediul rural;

l  100 persoane de etnie romă;

l  5 persoane cu handicap;

l  40 șomeri de lungă durată tineri;

l  100 șomeri de lungă durată adulți.                                                              

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

15 − eight =