Cimitirul elefanților e galben! Ep. 2 – Marian Drăgan

0
32

Cel mai important lucru la Jocurile Olimpice nu este să câștigi, ci să participi, așa cum în viață nu contează triumful, ci lupta. Esențial nu e să cucerești, ci să lupți bine.” (Pierre De Coubertin)

Am preferat să încep articolul de faţă cu această maximă celebră, pentru că mi s-a părut că i se potrivește perfect celui despre care am să fac vorbire azi, un alt fost faimos “elefant” al politicii de pe malul Borcei, nimeni altul decât PNL-istul Marian Drăgan, președintele Camerei de Comerț, fost președinte la Crucea Roșie (post pe care l-a cedat cu mare dărnicie lui El Lider Maximo, ca pe o ofrandă), fost PSD-ist de frunte timp de ”numai” vreo 20 de ani, perioadă în care, în calitate de fruntaș PSD, a participat pe post de candidat la tot ce a avut mai bun partidul: primărie, deputăție, președinție de Consiliu Județean etc. La toate a avut sprijinul total al partidului. Pe toate le-a pierdut! Ce mai, Pierre De Coubertin al II-lea.

Ca atare, obosit după 20 de ani de olimpism politic, cu promisiunea fermă de la Don Fely,  că va fi numit vice la Consiliul Județean (v-am spus în numărul trecut că pe mulți i-a aiurit această promisiune neonorată vreodată de promițător), acum tot vreo 3 ani, Marian Drăgan a observat subit că nu se mai regăsește în PSD, că de fapt el are idei liberale, bla, bla, bla. Fostul deputat Ioan Damian spunea cândva, în glumă, despre ”Câinele Roșu” (așa cum îl porecliseră prietenii de prin partid pe Coubertin al II-lea): ”Măi fraților, și eu am mai multe fețe, dar Drăgan cred că are vreo 20!”

După 20 de ani în care a blamat pe unde a putut culoarea galbenă, Marian Drăgan și-a dat brusc seama că greșise! Te doare capul, nu alta. Bine măi, nene Mariane, de ce naiba nu ne-ai luminat și pe noi? Poate obțineam și noi niște lucrări, ceva, că ne chinuie foamea și pe noi, nu numai pe mata!

Părerea mea este că ai plecat pentru că ți s-a spus că, de la o vârstă încolo, nu-ți mai șade bine roșul. Dar oare galbenul chiar ți se potrivește?! Zău?! Dacă îmi aduc aminte bine, la început ai fost albastru, pe la Republicani pe undeva. Ai cam încercat tot semaforul politic. Totuși îți spun un secret: roșul te prindea mai bine! Păcat!

A consemnat, Virgil Diaconu

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

1 × five =