Iliuţă are ouă! Liderul PDL s-a dat la “baronul” Filipescu

0
42

Cel care a rezolvat toate problemele stringente ale judeţului, a oferit 10 mii de locuri de muncă, a făcut canal până la Bucureşti, le-a alocat primăriilor bani de nu mai ştiu edilii ce să facă cu ei, Răducu Filipescu s-a gândit că "maieul îi e mai aproape decât cămaşa" şi, pentru că s-a gândit ce este mai bine pentru el la bătrâneţe îşi face un azil de lux. Trecând peste acest aspect, important doar pentru baronul Filipescu, vineri 6 decembrie a avut loc la Călăraşi alegerile ce l-au reconfirmat în funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PNL pe Daniel Drăgulin.

La această întrunire a peneliştilor printre invitaţi s-a aflat şi deputatul PDL, Vasile Iliuţă, care şi-a permis să-i "atace" pe liderii acestei formaţiuni politice chiar la ei acasă. Ba mai mult, printre altele, Iliuţă şi-a permis să-i reamintitească lui Filipescu faptul că funcţia pe care o deţine de atâţia ani în fruntea judeţului i se datorează şi lui. Vis-a-vis de acest aspect Iliuţă a făcut referire la faptul că o parte din voturile care l-au propulsat pe Filipescu în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean au venit din partea PUR formaţiune politică din care făcea parte şi Vasile Iliuţă.   

Iritat de faptul că a fost certat la el acasă, Filipescu uită că la tot "curtat" pe Iliuţă să-l aducă la PNL, ba chiar potrivit surselor noastre ar fi înaintat ideea că în cazul în care liderul PDL ţinteşte Consiliul Judeţean l-ar ajuta chiar el să obţină această funcţie, semn că hegemonia "baronului" local va lua sfârşit în 2016. 

Deşi discursul lui Iliuţă nu i-a picat foarte bine "baronului" Filipescu, contrar aparenţelor mulţi penelişti din sală abia s-au abţinut să-l aplaude. După discursul deputatului PDL, mai mulţi membrii PNL au felicitat curajul lui Iliuţă de ai da peste nas lui Filipescu. Este de ştiut faptul că deşi unii membrii de partid îi zâmbesc în faţă "baronului", pe la colţuri alţii dezaprobă deja acţiunile uneori "despotice" ale boss-ului penelist una dintre faze şi cea mai comentată fiind cea în care Filipescu s-a arătat, vezi doamne?! surprins de noua numire a suprefectului de Călăraşi, Ion Stan, "omul de casă" al PNL. De asemenea, mulţi dintre oamenii de afaceri locali şi-au arătat în nenumărate rânduri nemulţumirea vis-a-vis de organizarea licitaţiilor de la C.J. cu direcţie chiar către spitalul Judeţean şi care multă vreme i-au fost atribuite unei singure persoane.

Ca şi concluzie, deşi pare că are susţinerea electoratului liberal, Filipescu simte că pierde teren, cu atât mai mult cu cât primarii din judeţ îşi exprimă din ce în ce mai des nemulţumirea privind lipsa ajutorului de care au nevoie pentru dezvoltarea localităţii lor. Ba mai mult, unii dintre edili s-au exprimat în anumite cercuri cum că "dacă s-ar întoarce Tărăcilă politicianul, mâine ar reveni alături de acesta". O fi bine pentru Filipescu? 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

nine − 6 =