Încă un poliţist de la Investigarea Fraudelor urmărit penal!

0
21

Procurorii DNA efectuează acte de urmărire penală împotriva inculpaţilor Brânzea Cătălin inspector în cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare București (I.T.R.S.V.) București, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de luare de mită, favorizarea infractorului și permiterea accesului la informații care nu sunt destinate publicității; Popa Dacian inspector în cadrul I.T.R.S.V. București, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de luare de mită și favorizarea infractorului şi Lazăr Angelo Claudiu, administrator în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de dare de mită (2 acte materiale) și evaziune fiscală.  

Din rezoluția de începere a urmăririi penale întocmite de procurori au rezultat următoarele: La data de 3 decembrie 2013, inculpatul Brânzea Cătălin, inspector în cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare București (I.T.R.S.V.), l-a anunțat pe Lazăr Angelo Claudiu, administrator al unei societăți comerciale, cu privire la faptul că în ziua următoare urmează a fi desfășurat la firma acestuia un control inopinat.

La data de 4 decembrie 2013, inculpații Brînzea Cătălin și Popa Dacian, ambii inspectori în cadrul I.T.R.S.V. București, au primit de la inculpatul Lazăr Angelo Claudiu suma de 500 lei și câte un curcan, pentru a nu își îndeplini activitățile de serviciu cu prilejul controlul efectuat la societatea acestuia.

Poliţistul Călin a luat mită nişte… lemne!

Ca urmare a înțelegerii frauduloase cu cei doi inspectori, Lazăr Angelo Claudiu a sustras de la efectuarea controlului cantitatea de circa 110 m.c. material lemnos.  La data de 4 decembrie 2013, autoutilitara cu care se sustrăgea controlului materialului lemnos a fost interceptată în trafic, pe raza localității Călărași, de ofițerul de poliție Călin Gheorghe din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Călărași. Pentru a nu efectua verificări cu privire la legalitatea transportului, ofițerul de poliție a primit drept mită material lemnos. Învinuiților li s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 5 decembrie 2013, procurorii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a inculpaților Brînzea Cătălin, Popa Dacian şi Lazăr Angelo Claudiu, urmând a fi prezentați la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. La instrumentarea acestei cauzei procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul D.G.A. și au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.

Tot de la Investigarea Fraudelor?

Cu siguranţă că primul comunicat de presă emis de conducerea IPJ Călăraşi, cu privire la infracţiunile comise de ofiţerul Călin Gheorghe va avea acelaşi conţinut ca şi cel pe care instituţia l-a trimis mass-mediei, în urmă cu câteva luni, şi care făcea referire la ofiţerul Tănase Stelică. Cum ambii ofiţeri fac parte din acelaşi Serviciu de Investigarea Fraudelor Călăraşi, ne-am permis să nu mai deranjăm cu solicitarea unui punct de vedere din partea IPJ şi să redăm, cu mici modificări, comunicatul mai vechi: „Referitor la efectuarea  de către Direcţia Naţională Anticorupţie a actelor de urmărire penală a ofiţerului din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Călăraşi, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi subliniază că dezaprobă, în mod ferm, astfel de comportamente şi nu tolerează asemenea atitudini, cu atât mai puţin cu cât acestea sunt manifestate de cei învestiţi cu aplicarea legii! Indiferent de măsurile care vor fi luate de instanţă în acest caz, apreciem că nimeni nu este mai presus de lege şi orice deviere de acest gen trebuie sancţionată corespunzător!”

Aşadar, se poate spune că, anticipând puţin, IPJ Călăraşi se va dezice şi de această dată de cazurile în care unii dintre poliţişti în loc să aplice legea, o încalcă în mod voit. Numai că, din câte se pare, fără a jigni pe nimeni, în cadrul respectivului serviciu se poate spune că e ceva… putred! Doi poliţişti de la Investigarea Fraudelor anchetaţi de procurorii DNA la distanţă de câteva luni, nu pare cam mult? Totuşi…

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

3 + 4 =