Malpraxis sau indolenţă în spitalul judeţean? Sarcina fără probleme, copilul s-a născut mort!

0
33

Moaşa a dormit liniştită

Părinţii copilului care s-a născut mort îşi plâng disperarea în spitalul călărăşean, familia încercând pe cât posibil să afle care a fost cauza ce a dus la decesul copilului lor, cu puţin înainte de a ieşi din pântecele mamei. Deşi în durerea lor, nu acuză în mod direct pe nimeni pentru momentele grele prin care trec, părinţii susţin că nu înţeleg de ce li s-a întâmplat această tragedie. Cu atât mai mult cu cât gravida a venit cu încredere în spital tocmai pentru a fi sigură că va aduce copilaşul pe lume fără niciun fel de problemă. Cristina Popescu susţine că a fost monitorizată pe perioada sarcinii, că toate analizele au fost bune şi că nu i s-a spus dacă suferă de vreo afecţiune care să pună în pericol viaţa fătului. „Am avut toate analizele în regulă. Ecografii, analize am făcut începând cu luna a doua de sarcină şi până în luna a şaptea cât am stat în Italia şi am fost monitorizată acolo. Am venit în ţară în luna a şaptea, pentru că am vrut să nasc aici, alături de ai mei şi uitaţi ceea ce s-a întâmplat! M-au băgat în cezariană de urgenţă. Nu ştiu ce s-a întâmplat peste noapte, pentru că la ora 11:00 bătăile copilului erau normale, iar până dimineaţă, la ora 7:00 când m-au operat de cezariană, fătul era deja mort. Moaşa nu a mai venit deloc peste noapte să vadă dacă sunt bine. Am ieşit eu de două ori la toaletă şi ea dormea. A strigat la mine din pat întrebându-mă doar dacă am închis uşa la hol şi atât!”

„Unul mă urca, altul mă dădea jos de pe masa de naşteri”

Cristina a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgență sâmbătă noaptea când, spune ea, a simțit dureri care ar fi anunţat naşterea. Mediul de gardă din acea noapte a urcat-o pe masa de travaliu, spunându-i că i-a venit sorocul. După un timp, un alt medic i-a spus că nu este momentul de naştere şi a trimis-o în salon, pentru ca mai apoi, un al treilea doctor care a vizitat-o, l-a contrazis pe cel dinainte spunându-i femeii că bebeluşul trebuie să se nască în scurt timp. Motiv pentru care, Cristina a ajuns iarăşi în sala de naşteri unde tânăra mamă a avut din nou o surpriză: primul medic s-ar fi întors, i-ar fi spus că nu va naște și ar fi dat-o din nou jos de pe masa de travaliu, trimiţând-o înapoi în salon. Trebuie specificat faptul că gravida a fost internată de sâmbătă noaptea, primul medic susţinând că femeia urma să nască, până miercuri dimineaţă la ora 7:00 când se pare că acelaşi medic i-a făcut cezariană, ceilalţi medici au tot urcat-o şi coborât-o de pe masa de travaliu. Abia miercuri, când bătăile inimii fătului nu se mai auzeau, s-a intervenit chirurgical medicul spunându-i femeii că va face tot posibilul să salveze bebeluşul. Din păcate, cu toate eforturile acestuia, fătul era deja mort. Tânăra se întreabă nu numai de ce a tot fost plimbată la masa când pe masa de naşteri când la salon, dar şi de ce oare moaşa, care a fost de gardă peste noapte, nu a mai catadicsit să treacă pe la ea şi să o monitorizeze, pentru că, susţine ea, dacă s-ar fi întâmplat aşa exista posibilitatea ca bebeluşul să poată fi salvat la timp.  

Cauza morţii fătului: NECUNOSCUTĂ

Medicii au emis un certificat constatator în care se precizează că nu se cunoaște cauza morții și așteaptă acum necropsia. Exclud însă ipoteza unei culpe medicale. „Nu știm cauza care a determinat moartea fătului înainte de a se declanșa nașterea. Sarcina a evoluat bine. Gravida nu avea nicio afecţiune. Dacă eram de gardă eu, aș fi știut să vă spun mai bine. Copilul era bine. Era la termen să nască, în săptămâna 42. Chiar în ziua respectivă, eu am rugat colegul care era responsabil de sala de naşteri să-i facă ecografie şi a ieşit bine, copilul era ok! În cazul acesta am înţeles că familia şi-a exprimat nemulţumirea către organele de cercetare penală, acestea urmând să facă solicitare către laboratorul de medicină legală“, a declarat medicul filmat cu camera ascunsă, specialistul fiind cel care a monitoriza-o pe gravidă în lunile de sarcină. De asemenea, acesta nu a putut da vreo explicaţie cu privire la motivul pentru care fătul s-ar fi născut mort. Încercând să afle adevărul, în această situaţie, cei doi soți ne-au declarat că au făcut plângere la Colegiul Medicilor și la Parchet. Totodată, familia a ţinut să specifice faptul că în toată această perioadă nimeni nu le-a cerut vreo sumă de bani.

Urmăriţi şi video: http://www.reporterntv.ro/stire/o-femeie-acuza-spitalul-din-calarasi-de-malpraxis-mi-a-murit-copilul-in-pantece-din-cauza-nepasarii-medicilor

 

 

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

seventeen − sixteen =