Planul de Dezvoltare Regională 2014-2020 al regiunii Sud Muntenia

0
20

Elaborarea acestui document s-a realizat în parteneriat, atât la nivel județean, cât și la nivel regional, cu autoritățile publice locale, instituții deconcentrate, mediul academic, mediul privat, patronate/sindicate, ONG-uri constituite în Comitetul Regional pentru elaborarea planului (CRP), Grupuri tematice regionale (GTR) și Grupuri de parteneriat local (GPL). Timp de doi ani, începând cu 2011, ADR Sud Muntenia a susținut o serie de întâlniri cu cei peste 400 de parteneri, prilej cu care au fost prezentate documentele europene ce stau la baza planificării etapei 2014 – 2020 precum şi documentele naționale. Tot în cadrul acestor întâlniri s-a discutat despre problemele socio-economice existente la nivel județean şi regional și s-au stabilit direcţiile de urmat în elaborarea Planului.

Planul de Dezvoltare Regională Sud Muntenia 2014 – 2020 reprezintă un document fundamental privind necesarul de finanțare din fonduri europene și alte fonduri internaționale și naționale la nivel regional, fiind instrumentul prin care regiunea își promovează prioritățile și interesele în domeniul economic și social, reprezentând în același timp contribuția regiunii la elaborarea Planului Naţional de Dezvoltare.

PDR-ul a fost transmis la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice pentru evaluarea ex-ante şi de mediu şi este publicat, spre consultare, pe pagina de internet a Agenției, http://www.adrmuntenia.ro/static/18/planul-de-dezvoltare-regionala.html

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

eleven − 4 =