Transportul public în regim de taxi verificat de poliţişti

0
55

Principalele obiective urmărite de poliţiştii rutieri au fost reducerea victimizării prin accidente rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transporturilor rutiere publice de persoane în regim de taxi, impunerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prin depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie şi verificarea efectuării în termen a inspecţiei tehnice periodice. Poliţiştii au verificat 61 de autovehicule – taxi, fiind aplicate taximetriştilor 17 sancţiuni contravenţionale. Au fost retrase 2 certificate de înmatriculare şi a fost constatată o infracţiune la regimul circulaţiei rutiere, fiind dispusă imobilizarea unui autovehicul.

Exemple:

– Poliţiştii l-au depistat în trafic pe M. Silviu, de 28 ani, din municipiul Călăraşi, care a condus un autoturism taxi, marca Dacia Logan, pe strada Locomotivei, din Călăraşi, şi transporta persoane fără a avea aparatul de taxat în funcţiune, iar inspecţia tehnică periodică era expirată. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, fiindu-i retras certificatul de înmatriculare.

– M. Horia, de 42 ani, din municipiul Călăraşi, care a condus un autoturism taxi, marca Dacia Logan, pe strada Prelungirea Bucureşti, din Călăraşi, având anvelopele uzate peste limita legală, a fost sancţionat contravenţional şi i s-a retras certificatul de înmatriculare.

– Ş. Victor, de 40 ani, din Călăraşi, care a condus un autoturism taxi pe strada Prelungirea Bucureşti, din Călăraşi, cu viteza de 68 km/h, a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

seven + eighteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.