Renumitul chirurg prof. dr. Irinel Popescu a gustat „cocoşul de Rasa”

0
47

Cunoscutul chirurg a fost prezent, vineri, 28 iunie, la Conferinţa de lansare a platformei ITC în cadrul proiectului Institutului Dunării pentru dezvoltarea reţelelor de promovare a investiţiilor străine şi a identităţii şi imaginii pozitive a regiunii transfrontaliere de-a lungul Dunării. Într-o pauză a lucrărilor conferinţei, organizatorii au pregătit pentru invitaţi o masă cu produse alimentare printre care, de departe cel mai atractiv a fost „cocoşul de Rasa”. Şeful Clinicii de Chirurgie şi Transplant Hepatic Fundeni, prof. dr. Irinel Popescu s-a arătat interesat de brand-ul destul de apetisant de la Rasa şi a dorit să guste, însă carcasa din pâine în care era „ascuns” cocoşul i-a dat puţin de furcă. S-a făcut şi o glumă pe seama faptului că renumitul chirurg nu reuşea să scoată la suprafaţă cocoşul pregătit în pâine, primind o mână de ajutor de la prof. Gheorghe Mărmureanu. În final, „cocoşul de Rasa” a făcuit deliciul invitaţilor, fiecare dintre cei prezenţi gustând din produsul pus la dispoziţia lor de organizatori.  

Evenimentul a avut loc în satul Rasa – comuna Grădiştea, lucrările conferinţei fiind conduse de Dragoş Şeuleanu, preşedintele Fundaţiei pentru Democraţie, Cultură şi Libertate – filiala Călăraşi (FDCL Cl.), sub patronajul căreia s-au derulat punctele prezentate pe agenda zilei. La lucrările conferinţei au participat invitaţi de seamă ai ştiinţei româneşti şi bulgare, oameni de afaceri şi din administraţie.  Alături de prof. dr. Irinel Popescu s-a aflat, printre alţii, prof. Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, prof. Rosen Madjov, preşedintele Societăţii Bulgară de Chirurgie, Marian Petre Miluţ, preşedintele CA al Prefab SA Călăraşi.

Potrivit informaţiilor noastre, renumitul chirurg de la Fundeni, prof. dr. Irinel Popescu va fi prezent astăzi, 29 iunie, şi la Zilele Dunării de la Călăraşi.

Mai multe informaţii despre evenimentul de la Rasa, dar şi câteva puncte de vedere cu privire la Conferinţa de lansare a platformei ITC în cadrul proiectului Institutul Dunării, citiţi în EDIŢIA tipărită de vineri, 5 iulie 3013  

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

four × 5 =