Ziua Comunei Crivăţ – la prima ediţie de sărbătoare

0
26

Aşa cum ne-a declarat, Ion Robu, primar la primul mandat, a dorit să organizeze pentru cetăţenii din localitatea sa, o sărbătoare cu multă voie bună şi surprize pe măsură. În acest sens, a primit şi sprijinul senatorului Colegiului 2 Călăraşi, Iulian Dumitrescu, parlamentarul facilitând prezenţa la Crivăţ a interpretei Daniela Gyorfi. Au ţinut să-i fie alături edilului Ion Robu, la prima sărbătoare a localităţii pe care o administrează, şi deputaţii Raluca Surdu, Maria Dragomir, Aurel Niculae, prefectul George Iacob, dar şi primari ai comunelor învecinate, printre care Vasilica Dobrescu – Radovanu, Tudorel Minciună – Mitreni, Irinel Roman – Chirnogi. A mai fost prezent la sărbătoarea criveţenilor şi primarul comunei Ştefan cel Mare, Nicolae Pandea, preşedintele Asociaţiei Comunelor fiind unul dintre edilii cu multă experienţă în administraţia locală, drept pentru care, mai tânărul coleg în ale administraţiei, Ion Robu, ne-a spus că are foarte multe de învăţat de la domnia sa.

 

Daniela în horă cu primarul

 

După o reprezentaţie artistică oferită publicului de elevii şcolii din localitate, pe scena amplasată în apropierea Primăriei Crivăţ, a urcat Daniela Gyorfi. Aşa cum o ştim, artista a încins atmosfera cu melodiile ei, moment în care toţi criveţenii prezenţi la sărbătoare au încins o horă din care nu a lipsit nici primarul Ion Robu. „În afară de faptul că sărbătorim Ziua comunei Crivăţ, anul acesta fiind primul mandat şi prima ediţie a acestui eveniment sunt bucuros că cetăţenii au venit în număr mare şi sunt încântaţi de prestaţia artiştilor invitaţi la eveniment. De asemenea, azi la prima ediţie ne-au onorat cu prezenţa oaspeţi de seamă, parlamentari şi primari ceea ce dovedeşte că ne sunt prieteni de nădejde”, ne-a declarat edilul Ion Robu adăugând că are o colaborare foarte bună cu toate instituţiile judeţ. „Am relaţii bune de colaborare cu Inbstituţia Prefectului, Consiliul judeţean, dar şi cu ceilalţi primari, indiferent de culoarea politică. Fiind la primul mandat a trebuit să cer ajutorul să întreb şi am primit sprijin ori de câte ori a fost nevoie. Apreciez de asemenea, sprijinul primarului comunei Ştefan cel Mare, Nicolae Pandea de la care am foarte multe de învăţat”, ne-a mărturisit primarul comunei Crivăţ.

 

Investiţii cu bani puţini

 

Deşi se află la primul mandat, primarul Ion Robu a făcut câteva investiţii în localitate, susţine el, cu cheltuieli mici, deoarece sumele mai mari au fost folosite pentru plata arieratelor. În acest context, edilul ne-a declarat că în localitate au fost plantaţi pomi aduşi din pădure pentru îmbogăţirea mediului înconjurător.  De asemenea, au fost amenajate spaţiile destinate aleilor pietonale pentru ca oamenii să nu mai circula pe partea carosabilă a străzii. „A fost extinsă reţeaua de apă potabilă suntem nişte răsfăţaţi în ceea ce priveşte apa, avem izvoare de-alungul dealului şi nu e nevoie decât de o aducţie şi avem apă bună de băut în gospodării. De asemenea, am reamenajat terenul de fotbal, avem echipă, dar din păcate jucam pe la Budeşti sau pe la Radovanu până acum”, ne-a mai declarat Ion Robu adăugând că localitatea a fost racordată la televiziunea prin cablu, internet, dar şi că au fost aduse îmbunătăţiri la iluminatul public. În ceea ce priveşte învestiţiile la şcoli primarul Robu spune că „decât să facă mult şi prost” mai bine se axează pe lucrări de  mică anvergură, dar realizate la standarde înalte. Edilul precizează că, prin Asociaţia Comunelor au fost angajaţi, pentru 4 ore pe zi, oameni de meserie, zugravi, constructori, care să execute lucrările de care este nevoie la nivelul localităţii.

Petrecerea criveţenilor prilejuită de prima ediţie a Zilei Comunei s-a prelugit până târziu, însă edilul Ion Robu le-a promis tinerilor din localitate, care-i spun, aşa cum ne-a mărturisit, în mod familiar „tătuţu”, că le va organiza o altă petrecere pentru că ziua de joi a fost una lucrătoare pentru ei.  

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

7 − six =