Acţiuni ale Comitetului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi

0
46

Conform celor stabilite în cursul videoconferinţei cu primul ministru Victor Ponta, luni, 10 iunie 2013, CJSU a constituit o comisie ănsărcinată cu monitorizarea permanentă a stării tehnice a disgurilor de apărare de la Dunăre, Braţul Borcea şi Braţul Bala.

Prima evaluare a situaţiei arată că sunt asigurate materialele şi mijloacele pentru intervenţie în caz de necesitate, iar nivelurile şi debitele Fluviului Dunărea, înregistrate la PH Călăraşi şi Olteniţa, se află sub cotele de atenţie. Diagnoza şi prognoza hidrologică comunicate de către INHGA indică atingerea unui debit de cca. 9100 – 9200 mc/s, în data de 16 iunie 2013. Comparativ, acest debit ar fi cu aproximativ 2.000 mc/s mai mic decât cel înregistrat pe cursul Dunării, în judeţul Călăraşi, la nivelul lunii aprilie.

Cu toate acestea, autorităţile locale au fost înştiinţate încă de săptămâna trecută să ia măsurile ce se impun pentru punerea în siguranţă a bunurilor mobile şi imobile aflate în zonele inundabile sau în proximitatea fluviului.

În afară de acţiunile întreprinse pentru apărarea împotriva eventualelor inundaţii provocate de Fluviul Dunărea, forţele de intervenţie sunt pregătite permanent să intervină, de asemenea, şi în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pe fondul eventualelor ploi totenţiale, căderi de grindină şi intensificări ale vântului, pentru salvarea bunurilor materiale şi a vieţilor omeneşti din judeţul Călăraşi. 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

1 × 3 =