Cele 10 companii care l-au „servit„ pe Hitler

  0
  58

  Putini sunt cei care stiu ca multe dintre companiile de renume din zilele noastre au servit strategiei lui Hitler de dominare a lumii. Majoritatea se abtin sa abordeze acest subiect delicat, avand in vedere atrocitatile cauzate de guvernul fascist in timpul celui de al 2-lea razboi mondial. Iata o lista intocmita de top-10-list.org cu cele mai onorabile afaceri din zilele noastre dar care au legaturi bine inradacinate in atrocitatile naziste.

  10. Allianz a folosit banii de asigurare pentru a finanta masina de razboi a lui Hitler

  Nu este o mare surpriza colaborarea Allianz cu regimul nazist, daca luam in considerare ca directorul general al companiei de asigurari la acea vreme – Kurt Schmitt – era de asemenea ministrul de finante. Allianz a asigurat facilitatile si personalul din lagarul de concentrare de la Auschwitz. Compania a colaborat cu regimul lui Hitler in scopul obtinerii asigurarilor de viata ale evreilor germani trimisi in lagarele mortii, in timpul razboiului. Grupul a asigurat bunurile acestora in beneficiul nazistilor.

  9. IBM a furnizat Germaniei naziste tehonologie de monitorizare a nivelului de dezvoltare

  Un razboi nu poate fi condus eficient fara o modalitate de a avea in vedere toate aspectele, de la transporturi pana la consumabile. Compania care a inventat PC-ul, IBM a fost cea responsabila de producerea de echipamente pentru tinerea unei evidente stricte asupra populatiei si asupra victimelor din lagarele de concentrare.

  8. Random House a fost responsabila pentru publicarea si distribuirea de propaganda nazista

  Fiecare dictatura are nevoie de un mecanism de propaganda. Bertelsmann – compania mama a Random House – a fost cea care a ocupat rolul acestui mecanism. Printre alte lucrari publicate de Random House gasim “Sterilizarea si Eutaniasierea”, o carte ce sustine ideea potrivit careia atacul asupra poporului evreu este in conformitate cu etica crestina.

  7. Standard Oil a alimentat Luftwaffe – armata aeriana a Germaniei

  Una dintre cele trei companii producatoare de benzina cu plumb de care aveau nevoie nazistii la acel moment era Standard Oil, singura de altfel care a fost de acord sa le ofere sprijinul. Se presupune ca fara ajutorul companiei Standard Oil, temuta Luftwaffe nu s-ar fi putut ridica de la sol.

  6. Ford a furnizat vehicule atat trupelor Puterilor Centrale cat si Antantei

  Henry Ford, fondatorul industriei americane de automobile, a fost foarte deschis in impartasirea parerilor sale anti-semite, chiar a publicat lucrari cu privire la pericolele reprezentate de poporul evreu. In ciuda convingerilor sale, in timpul celui de-al doilea razboi mondial constructorul de masini a vandut vehicule ambelor tabere. Hitler i-a acordat acestuia Marea Cruce a Vulturului German, cea mai inalta distinctie oferita de Germania nazista unui cetatean strain.

  5. Coca-Cola a creat bautura Fanta pentru soldatii nazisti

  Coca-Cola este una dintre companiile care a facut un mare profit in timpul celui de-al 2-lea razboi mondial. Atunci cand filiala germana a companiei a epuizat rezervele de sirop necesar pentru producerea de Coca-Cola, compania a inventat o noua bautura racoritoare pentru a potoli setea trupelor naziste. Aceasta a fost denumita Fanta.

  4. Siemens a fost responsabil cu constructia camerelor de gazare

  Daca I.G. Farben a fost cel care a fabricat gazul toxic, Siemens a construit locul unde acesta avea sa fie folosit. Camerele de gazare au fost construite cu ajutorul tehnologiei Siemens, iar muncitorii erau de fapt prizonierii lagarelor de concentrare. Paradoxal, acestia-si construiau locurile unde aveau sa moara, ei si familiile lor, in baza planurilor Siemens.

  3. Bayer a produs si a dezvoltat pesticidul denumit “Zyklon B”

  I.G. Farben a fost concernul responsabil de producerea gazului toxic utilizat pentru uciderea a milioane de oameni. Tot el a fost cel care a investit anumite sume de bani in sinistrele experimente ale Dr. Mengele. Uriasele profituri incasate de pe urma gazului Zyklon B au ajutat la desprinderea divizei Bayer de catre compania I.G. Farben, Bayer devenind o companie de sine statatoare, pastrandu-si denumirea initiala. Se vehiculeaza ideea ca aspirina nu ar fi inventia Bayer ci a lui Arthur Eichengrun, dar, datorita radacinilor sale evreiesti, nu i-a fost recunoscut creditul pentru descoperirea medicamentului.

  2. Volkswagen a fabricat celebrul model Beetle corespunzator specificatiilor tehnice ale lui Hitler

  Inginerul Ferdinand Porsche, seful VW de la acea vreme si constructorul de masini Porsche au avut o intalnire cu Hitler al carei scop a fost acela de a construi o masina care sa fie accesibila populatiei. Ideea la care s-a ajuns a fost celebrul VW Beetle, despre care putina lume stie ca a fost creatia lui Hitler.

  1. Hugo Boss a fost responsabil pentru ca soldatii nazisti sa fie in pas cu trendurile

  Daca v-ati intrebat vreodata cine a fost responsabil pentru celebrele, impozantele uniforme fasciste, raspunsul este Hugo Boss. Compania in acea perioada avea opt ani de la infiintare iar un contract de o asemenea insemnatate a reprezentat un enorm success in acea vreme. Datorita cresterii cererilor de uniforme militare celebrul designer a venit cu ideea de a “recruta” mana de lucru din lagarele de concentrare din Franta si Polonia.

  Sursa: stireazilei.ro

  Comentarii

  comentarii

  LĂSAȚI UN MESAJ

  16 − seven =