La volanul unui autoturism, la doar 15 ani

0
24

Infracţiuni la regimul rutier, constatate de poliţişti:

La data de 26 aprilie a.c., ora 02.25, agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au depistat pe strada Locomotivei pe V. Andrei, de15 ani, din municipiul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Bulgaria, fără a poseda permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

La data de 26 aprilie a.c., ora 13.00, agenţi din cadrul Postului de Poliţie Dorobanţu au depistat pe D.J. 304 pe C. Constantin, de 17 ani, din localitate, în timp ce conducea un moped fără a poseda permis de conducere.

În seara de 26 aprilie a.c., ora 18.24, agenţi din cadrul Biroului Rutier Călăraşi au depistat pe strada Prelungirea Bucureşti pe G. Vasile, de 63 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism marca Hyundai, având o concentraţie alcoolică de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În seara de 26 aprilie a.c., ora 23.15, agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au depistat pe strada Năvodari pe S. Cristian, de 26 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism marca Dacia Logan şi a refuzat testul alcoolscop şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 27 aprilie a.c., ora 0305, agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa au oprit în trafic, pe strada Aleea Flacăra un autoturism marca Opel, condus de C. Adrian, de 18 ani, din localitate, care a prezentat o concentraţie alcoolică de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul de la volan nu poseda nici permis de conducere.

În seara de 27 aprilie a.c., ora 21.00, agenţi din cadrul Biroului Rutier Călăraşi au depistat pe strada Dobrogei pe M. Ionel, de 34 ani, din Călăraşi, în timp ce conducea un moped, prezentând o concentraţie alcoolică de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În seara de 27 aprilie a.c., ora 21.30, agenţi din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au depistat pe M. Răducu, de 27 ani, din comuna Ulmeni, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un moped pe D.N. 31, fără a poseda permis de conducere.

La data de 28 aprilie a.c., ora 03.30, Poliţia Oraşului Fundulea a fost sesizată de O. Dorel, de 26 ani, din localitate, şi de S. Ştefan, de 24 ani, din comun Ileana, judeţul Călăraşi, despre faptul că au fost implicaţi într-un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat că S. Ştefan, care conducea un autoturism marca Dacia Logan, pe fondul unei manevre neregulamentare de mers cu spatele, în parcarea unei staţii de alimentare cu carburant, a lovit autoturismul marca Opel, care se afla staţionat.

 La testarea cu aparatul etilotest a ui S. Ştefan a rezultat o concentraţie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosare penale, în toate aceste situaţii, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni prevăzute şi pedepsite de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

În perioada următoare, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi vor intensifica activităţile pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor de circulaţie şi a faptelor antisociale pe drumurile publice de pe raza judeţului.

 Sub  sloganului „România, alege viaţa!”, în cadrul activităţilor ce urmează a se desfăşura în trafic, vor fi folosite, la capacitate maximă, toate aparatele de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Accidente rutiere

La data de 27 aprilie a.c., ora 04.30, pe D.J. 201 B, în afara oraşului Lehliu-Gară, P. Alexandru, de 19 ani, din Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism marca VW Passat, pe fondul neadaptării vitezei pe un segment de drum în curbă, a pierdut direcţia de deplasare şi, părăsind partea carosabilă, a intrat într-un copac. 

Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto şi a pasagerilor U. Andrei, de 17 ani, G. Cristian, de 19 ani, şi I. Cristian, de 45 ani, toţi din Bucureşti.

În cauză se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

În ziua de 27 aprilie a.c., în jurul orei 0815, la intersecţia D.J. 402 cu D.J. 403, în centrul comunei Luica, I. Leonard, de 38 ani, din municipiul Constanţa, în timp ce conducea un autoturism marca Jeep, pe fondul nerespectării semnificaţiei indicatorului „Oprire”, a intrat în coliziune cu un autoturism marca Chrysler, condus regulamentar de R. Petrică, de 38 ani, din municipiul Călăraşi. Din accident a rezultat rănirea gravă a lui R. Ana, de 14 ani, din Călăraşi, pasageră în autoturismul Chrysler. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 În dimineaţa de 28 aprilie a.c., ora 06:00, B. Victor, de 45 ani, din comuna Mitreni, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia Super Nova, pe D.N. 4, în afara localităţii Frumuşani, a pierdut controlul volanului, autovehiculul părăsind partea carosabilă şi lovind un copac.

Din accident a rezultat rănirea uşoară a lui E. Ioana, de 45 ani, din comuna Mitreni, Z. Florin, de 37 ani, şi Z. Marin, de 59 ani, ambii din comuna Curcani, pasageri în autoturism.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

seven + six =