Demostene a început să-i dea în gât pe „șpăgari„!

0
110

Într-un dosar înregistrat în 25.03.2013 la Tribunalul Călărași cu număr unic: 787/116/2013, apar câteva nume în cazul celebru al permiselor date pe „șpagă„ la Călărași. În afară de cei trei inclupați reținuți pe 31 ianuarie 2013 și anume: Demostene Nicușor, Madin Ionel și Negoiță Mihai, acum mai apar încă 11 inculpați. Pe 12 martie, a.c., la ultimul termen, în cazul celor trei arestați, Curtea de Apel București a decis prelungirea perioadei de arest în cazul lui Demostene, Madin și Negoiță. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au respins, ca nefondate, recursurile declarate de inculpați și i-a obligt pe Madin Ionel şi Negoiţă Mihai la câte 150 lei cheltuieli judiciare către stat din care câte 50 lei onorariul avocat oficiu parţial se va avansa din fondurile MJ. De asemenea, l-a obligat pe inculpatul Demostene Nicuşor la 100 lei cheltuieli judiciare către stat.

La aproximativ două luni de la arestarea celor trei, în dosar apar acum alte nume, fără rezonanță însă, dar care au legătură cu suspecții. Foarte probabil ca Demostene și prietenii lui să „colaboreze„ cu organele de anchetă și “să-i dea în gât” pe cei care vroiau să obțină un permis de conducere mult mai ușor. Se știe faptul că în urma unei anchete efectuată de procurorii DGA, Demostene și apropiații lui au fost acuzați că primeau sume de bani cuprinse între 400-500 Euro de la diferiţi candidaţi care susţineau examenul practic pentru obţinerea permisului de conducere, susţinând că are influenţă asupra unui agent examinator din cadrul SPCRPCIV Călăraşi. Probele administrate în cauză au relevat faptul că Ionel Madin, în ziua dinaintea examenelor se întâlnea cu agentul examinator Demostene Nicușor din cadrul SPCRPCIV Călăraşi căruia îi indica numele candidaţilor pe care îi ,,susţinea” şi îi dădea circa 200-300 Euro per candidat pentru ,,serviciul” pe care acesta urma să-l facă, respectiv facilitarea promovării examenului practic. Este posibil ca pe parcursul anchetei să vedem și alte nume în dosar, nu numai de candidați.  

În acest moment se află în arest Ionel Madin, Nicușor Demostene şi Mihai Negoiță, iar în dosar apar nume noi precum inculpaţii: Marian Gogoșaru, Virgil Gorneanu, Sorin Zaman, Marian Măianu, Andrei Florea, Ioana Cotea, Mirela Burlean, Laurențiu Tudorache, Marius Lăcătușu, Vasilica Muscalu, Florian Chirțu. Având în vedere aceste ultime informaţii se poate prevedea că procesul “premise date pe şpagă” va scoate la iveală şi alte nume implicate în acest caz.

Nu rata Ediția tipărită a ziarului nostru din 29 martie pentru a afla noi detalii din acest caz!

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

12 + two =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.