FOTO / Șase rețineri în urma perchezițiilor efectuate la Dragalina!

0
45

Poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Călăraşi şi Ialomiţa au descins, în dimineaţa de 19 martie a.c., la locuinţele mai multor persoane din comuna Dragalina, judeţul Călăraşi, suspectate de săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie şi furt calificat / şase suspecţi au fost reţinuţi aseară.

Au fost efectuate 7 percheziţii domiciliare, fiind depistaţi şi conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, pentru cercetări, N. Cristian, de 23 ani, D. Marian, de 32 ani, P. Viorel, de 34 ani, şi N. Florian, de 26 ani, toţi din comuna Dragalina, suspectaţi că, în noaptea de 28 februarie/01 martie a.c., au sustras patru acumulatori auto şi 1200 litri de motorină din incinta unei societăţi agricole din comuna Vlad Ţepeş, judeţul Călăraşi, bunuri în valoare de 12000 lei.

Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 40%, poliţiştii luând măsura reţinerii pentru 24 de ore a celor patru suspecţi.

Aceştia vor fi prezentaţi astăzi Judecătoriei Călăraşi cu propunerea de arestare preventivă, urmând să fie continuate cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, având în vedere că există suspiciuni cu privire la implicarea lor în alte fapte de furt calificat şi tâlhărie, pe raza judeţelor Călăraşi şi Ialomiţa.

De asemenea, în timpul percheziţiei efectuate la locuinţa lui M. Eugen, de 42 ani, şi lui M. Zinuţa, de 41 ani, din comuna Dragalina, au fost găsite 18.782 de ţigarete, de diferite mărcii, care prezentau marcaje fiscale de Ucraina şi Republica Moldova. Aceştia păstrau evidenţe (caiete cu însemnări privind persoanele care au cumpărat şi banii primiţi), din care rezultă că aveau în preocupare comercializarea ţigaretelor. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, poliţiştii luând măsura reţinerii şi faţă de cei doi suspecţi, care vor fi prezentaţi astăzi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

La acţiune au participat poliţişti cadrul I.P.J. Călăraşi şi I.P.J. Ialomiţa – serviciile de investigaţii criminale, investigarea fraudelor şi pentru acţiuni speciale.

În instrumentarea cauzei, s-a beneficiat de suportul informativ al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

fourteen + two =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.