Ce infracțiuni au descoperit polițiștii de la rutieră în Călărași

0
68

Poliţiştii Biroului Rutier Călăraşi au desfăşurat, în perioada 16 – 18 martie a.c., pe raza municipiului Călăraşi, o acţiune care a vizat identificarea şi sancţionarea abaterilor privind conducerea autovehiculelor de către persoane care se află sub influenţa alcoolului / conducătorul unui microbuz, care efectua transport de persoane, consumase băuturi alcoolice înainte de a pleca în cursă.

 Ca urmare a activităţilor efectuate în trafic, poliţiştii au identificat următoarele situaţii:

În seara de 16 martie a.c., ora 22,50, pe strada Cornişei, a fost depistat D. Daniel, de 36 ani, din Călăraşi, care conducea un autoturism marca Opel, acesta refuzând testarea cu aparatul etilotest. Şoferul a fost condus la Spitalul Judeţean Călăraşi, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În funcţie de rezultatul analizei probelor biologice recoltate se vor lua măsurile legale în conformitate cu prevederile legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice.

În noaptea de 16/17 martie a.c., ora 00,18, a fost identificat C. Valentin, de 28 ani, din Călăraşi, în timp ce conducea autoturismul marca Opel, pe strada Flacăra, prezentând la testarea cu etilotestul o concentraţie alcoolică de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost sancţionat de poliţişti cu amendă în valoare de 675 lei, fiind dispusă şi măsura reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă 90 zile.

Pe bulevardul Eroilor, poliţiştii au oprit în noaptea de 16/17 martie a.c., ora 00,40, pe L. Claudiu, de 44 ani, din comuna Ciocăneşti, judeţul Călăraşi, care conducea autoturismul marca VW, refuzând testarea cu aparatul etilotest. Acesta  a fost condus la Spitalul Judeţean Călăraşi unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În funcţie de rezultatul analizei probelor biologice recoltate se vor lua măsurile legale în conformitate cu prevederile legale.

În noaptea de 17/18 martie a.c., ora 02,49, a fost depistat R. Gheorghe, de 32 ani, din comuna Grădiştea, judeţul Călăraşi, care conducea autoturismul marca Dacia, prezentând la testarea cu etilotestul o concentraţie alcoolică de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă 90 zile, fiindu-i aplicată sancţiunea amenzii în valoare de 675 lei conform prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

În dimineaţa de 18 martie a.c., ora 03,16, poliţiştii au identificat pe A. Marian, de 50 ani, din Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism marca Renault Megane, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice ( concentraţie alcoolică de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat). În cauză a fost întocmit dosar penal conform OUG 195/2002 R, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ziua de 18 martie a.c., pe strada Bucureşti, din municipiul Călăraşi, a fost depistat O. Lazăr, de 49 ani, din comuna Mânăstirea, care conducea un microbuz destinat transportului public de persoane, având o concentraţie alcoolică de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Autovehiculul aparţinând unui transportator din municipiul Olteniţa a fost imobilizat de poliţişti până la sosirea altui şofer, pasagerii, care erau transportaţi pe ruta Olteniţa – Călăraşi, fiind nevoiţi să-şi încheie deplasarea.

Conducătorului auto i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă 90 zile, fiind aplicată şi sancţiunea contravenţională cu amendă.

Pe strada Prelungirea Bucureşti a fost depistat, în ziua de 18 martie a.c., ora 12,00, autoturismul marca Audi, condus de C. Florian, de 54 ani, care a prezentat o concentraţie alcoolică de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost reţinut permisul de conducere.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

9 + 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.