Muncitorii de la NUTRICOM, chemaţi în ziua lor liberă să măture un drum public din Modelu!

0
136

Interesant este nu numai faptul că angajaţii au fost solicitaţi din ziua lor liberă şi că nu vor beneficia nicidecum din partea şefilor de vreun „bonus” la salariu, dar nici nu li s-a explicat care este motivul prezenţei lor la măturat şi strâns gunoiul de pe un drum public! Mai mult decât atât, muncitorii nu înţeleg de ce trebuie să cureţei ei mizeriile adunate de-alungul unui drum ce aparţine, probabil, primăriei din Modelu, şi pe care ei îl parcurg spre locul de muncă într-un microbuz. De asemenea, cei ce au luat această decizie nu s-ar fi deranjat nici măcar să le explice cumva angajaţilor dacă activitatea de azi ar putea face parte dintr-o acţiune de ordin civic. Nemulţumiţi că le-a fost efectiv „stricată ziua lor liberă”, oamenii s-au plâns că pentru prestaţia lor nu vor primi nici măcar o oră de muncă în plus la salariu. „După ce că am fost aduşi aici din ziua noastră liberă şi nu vom fi nici plătiţi, nu înţelegem de ce trebuie să facem noi cutăţenie pe o porţiune de drum de aproximativ 700 de metri, atât timp cât aici sunt terenuri şi de o parte şi de cealaltă ce aparţin unor particulari! De ce trebuie să facem noi curăţenie? Din câte ştim există nişte cetăţeni îcare au dosare la primărie pentru ajutor social şi credem că ei sau firma de salubritate din Modelu ar trebui să facă acest lucru”, ne-au spus oamenii supăraţi.

Explicaţie cu telefonul trântit… în nas!

Am încercat să aflăm cine şi în ce scop a organizat o asemenea acţiune şi primul telefon l-am dat la firma mamă de la Olteniţa. După ce ne-am recomandat de unde şi în ce calitate sunăm, o doamnă ne-a trasmis că la Nutricom Olteniţa nu se ştie de acceastă activitate şi că ar fi mai bine să întrebăm la şefii Abatorului din Modelu. Drăguţă, doamna ne-a pus la dispoziţie şi un număr de telefon. Am sunat, ne-am prezentat şi iată răspunsul pe care l-am primit de la o „doamnă” care, pe un ton destul de ridicat, nici nu a catadicsit să se prezinte: „Nu ştiu despre ce este vorba! De ce nu sunaţi la Nutricom Olteniţa?”. Aceasta a fost explicaţia după care ne-a închis telefonul… în nas!

Aşadar, fără o explicaţie normală care să ne lămurească de ce angajaţii NUTRICOM au fost chemaţi în ziua lor liberă, de odihnă, să măture gunoaiele de pe un drum public, nu putem decât să fim de acord cu muncitorii care se plângeau că în cazul de faţă „conducerea societăţii a făcut un abuz”.    

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

13 + 13 =