Imaginea face mai mult decât 1000 de cuvinte!

0
27
A fost pentru prima oară, în istoria de aproape 100 de ani de când se joacă fotbal aici, pe malul Borcei şi a bătrănului Danubiu când s-a jucat un meci internaţional la Călăraşi, când sub cupola minunatei sali Polivalente au răsunat imnurile naţionale a două ţări, când peste 1800 de spectatori s-au ridicat în picioare, într-un deplin respect şi cu mâna pe inimă au trăit cu emoţie aceste clipe.
  Pe de altă parte, întrega ţară a văzut “live” că sportul – fotbalul – nu … a murit la Călăraşi, că viaţa răzbate în municipiul aşezat de Dumnezeu la margine de Bărăgan, acolo unde undele bătrănului Danubiu îi stinge arşiţa. Iar faptul că, au venit oaspeţi care au străbătut Europa de la vest la est, s-au simţit bine şi au plecat cu amintiri dintre cele mai plăcute de la aici, de la Călăraşi, devine o recompensă absolut meritată, dar şi o dovadă elocventă că acolo unde se munceşte cu pasiune, mulţumirile apar. Iar ceea cea ce am trăit în  aceste zile, este doar un început! Este o dovadă elocventă că fiecare dintre locuitorii municipiului nostru, fie că a fost sau este sportiv, fie că a fost şi este un iubitor pasionat al sportului, îşi iubeşte semenii, apa şi pământul care îl hrăneşte. 
A fost un început care va fi uitat greu! A fost un moment de onare pentru toată lumea!
  Pentru că, fie el fotbal jucat pe iarbă, fie cel jucat la sală, este jucat de călărăşeni, de urmaşii celor care acum aproape 100 de ani au înfiinţat prima echipă găsită în documentele timpului – “Ialomiţa”, au pus bazele oficiale ale primei asociaţii sportive  din iniţiative lui Ştefan Soare – “Victoria” , numele câtorva dintre “eroii” vremii devenind de referinţă: Constantin Belciu, V. Chiracu, Florian Buterez, George Rădulescu, Costel Marinescu, Lazăr Belcin, Valentin şi Felix Ţopescu etc. În timp, lor li s-au adăugat alte şi alte nume pe care nu avem dreptul să le trecem în uitare, iar viaţa în derularea ei va adăuga alte şi alte nume, inclusiv pe cele ale miilor de anonimi care, în tribune au sperat, au trăit emoţiile jocurilor, au iubit echipele, dovadă a dragostei faţă de numele purtat cu cinste de sportivi, dar şi de cei care i-au condus şi care le-au oferit cu speranţe stema si culorile  municipiului nostru pentru a fi purtate cu gloria  în numele tuturor.
  Luni şi mai ales marţi a fost un început! El trebuie continuat în pofida tuturor greutăţilor, pentru că nimeni, niciodată nu va lupta pentru faima numelui municipiului şi al judeţului nostru.
  Luni sau marţi nu am avut “eroi”! Luni sau marţi s-a demonstrat – dacă mai era nevoie – că imaginea face mult mai mult decât mii şi mii de cuvinte! Iar imaginea au făurit-o călărăşenii în faţa cărora mă plec cu respect!

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

13 − one =