Avem spectacole… ce ne mai trebuie?

  0
  39

  Pe la afârşitul anului trecut, m-a pus „împieliţatul”, pentru că altfel, nu am cum să mă justific, şi am „aruncat” puţin cu parul spre administraţia locală, în special către iniţiativa primarului de Călăraşi, Daniel Drăgulin. Motivul? Unul destul de limpede sau, cel puţin, aşa mi s-a părut la momentul respectiv. Să reiau puţin ideea la care făceam atunci referire şi anume aceea că, după părerea mea şi nu numai, primarul Drăgulin cam aruncase cu banii pentru organizarea evenimentelor organizate de sărbători în centrul municipiului. După cum se ştie deja de prin mass-media locală, edilul nostru alocase la acea vreme mai bine de 3 miliarde de lei vechi pentru zece zile aferente sărbătorilor de iarnă.

  E drept că, raportat la un oraş destul de sărac în care cei mai mulţi dintre tineri nu au unde să-şi petreacă timpul liber, în afară de localurile de profil, organizarea unor asemenea spectacole este una bine venită. Dar, totuşi, nu-i prea mare suma cheltuită? Pentru că dacă e să ne gândim la aspectul oraşului, la străzile, unele dintre ele încă arată ca după bombardament (vezi Varianta) motiv pentru care fostul primar Dragu a fost taxat de electorat la alegeri, ne-am putea da cu părerea că măcar o parte din cele 3 miliarde ar fi putut fi folosită în alt scop!

  Posibil să-mi reproşeze edilul şef al oraşului că oamenii mai trebuie să se şi distreze şi recunosc sincer că da! Călărăşenii trebuie să se bucure de cultură, de o muzică bună, de artişti de marcă pe scenele teatrelor din Călăraşi. Dar, oare, marea lor majoritate are şi banii necesari pentru un bilet la o piesă de teatru? Au ei locuri de muncă? Iar o să mă dojenească primarul şi o să-mi reproşeze că au, pentru că el, candidatul USL la Primăria Călăraşi, promitea astă-vară că va crea multe locuri de muncă, le promitea călărăşenilor că va avea grijă ca ei să aibă o viaţă mai bună… că una, că alta…  

  Şi a creat locuri de muncă, vreo 20 la Spaţii Verzi pentru că investitorii cu care se lăuda USL-ul ne cam ocolesc şi nu înţelegem de ce? În schimb, au avut de grijă autorităţile să încheie nişte contracte „cam dubioase” spun unii cunoscători cu o firmă care le „livrează” călărăşenilor artişti de „mâna a doua” la preţuri de Capitală!!! Aici or fi locurile de muncă şi investitorii de care se vorbea? Normal, dar investiţia se cheamă contracte pe bani mulţi pe principiul „ţie o mie, mie două mii, tie o mie, mie trei mii”, că doar atunci când e vorba de bani publici… „trebuie să furăm cât avem timp şi suntem la guvernare!”

  Parcă am mai văzut atitudinea asta la o altă guvernare, nu? Şi, din câte se pare, aceia s-au trezit taxaţi de electorat! Eiiiii, dar nu e dracul chiar aşa de negru! Totuşi, administraţia locală se mai străduieşte să mai schimbe şi ea câte ceva, pe ici, pe colo, prin părţile esenţiale, vorba lui nenea Iancu! Mai pune un ghiveci, două de flori să „împrospăteze” aerul plin de praf, mai o fântână arteziană să răcorească vara angajaţii din primărie care se uită la ea, mai un spectacol cu Marele Piersic şi „talentatul” Tudorel la care biletul costă 40 de lei, mai un tarif dublu la gunoi că deh! călărăşenii ARE bani, nu? Ce ar mai fi de spus? Dacă avem spectacole de miliarde, ce ne mai trebuie altceva?   

  Comentarii

  comentarii

  LĂSAȚI UN MESAJ

  3 × 3 =