Astăzi, George Naghi ar fi împlinit 61 de ani!

0
50

George Naghi a murit pe data de 7 august 2011, la vârsta de 59 de ani, într-un accident nautic produs pe braţul Borcea în zona dinspre Portul Călăraşi către zona Chiciu. El se afla în barcă, la o plimbare, cu soţia, Alina (55 de ani), care a suferit mai multe traumatisme. Firma Aldis pe care a fondat-o în 1991 reprezintă cea mai mare investiție estimate atunci la peste 70 de milioane de euro, cu o capacitate de aproximativ 150 de tone de produse pe zi. Aldis Călărași a fost al treilea mare jucător de pe piaţa procesatorilor de carne din România, cu afaceri de 97,6 milioane euro în 2010. Familia Naghi a figurat în topul Forbes cu o avere de 29 milioane de euro.

Declinul firmei Aldis

Pentru a ieși din declinul declanşat când a decedat George Naghi, Alina, soția lui, a vândut, în februarie 2012, ferma Aldis, cel mai drag loc al miliardarului, dar şi  terenurile agricole ce aduceau un profit consistent. Ea a bătut palma cu libanezul Jihad Ibrahim al Khalil care deţine 21.000 de hectare de teren agricol în judeţele Călăraşi, Giurgiu şi Constanţa. Cele 3 milioane de euro obţinute în urma tranzacţiei nu au ajutat însă la ieşirea din impas. Din contră.

Necazurile s-au ţinut lanţ în continuare. De la întârzierile salariale, s-a ajuns în martie 2012 la închiderea câtorva magazine Aldis din ţară.  Vânzările au scăzut considerabil, iar conducerea companiei a decis să renunte la câteva puncte de desfacere a cărnii şi a preparatelor. La Lehliu, Olteniţa şi Râmnicu Vâlcea s-a pus lacătul la uşă.

Tragedia…

Patronul firmei Aldis, George Naghi, ieşise alături de soţia sa, cu şalupa la plimbare pe Braţul Borcea în 7 august 2011. Din neatenţie, undeva la intersecţia dintre Braţul Borcea şi Canalul Siderurgic, milionarul a lovit un dâmb de nisip, iar ambarcaţiunea a ieşit de pe luciul apei şi s-a izbit de mal. În urma impactului cei doi au fost proiectaţi în afara şalupei. Soţia omului de afaceri a ajuns în stare gravă la spital, ulterior părăsind țara la o clinică din Elveția. Şalupa care i-a adus sfârşitul omului de afaceri avea un motor foarte puternic de 240 de cai putere. George Naghi era, de altfel, un pasionat de sporturi nautice şi mai avea în posesie şi un yacht. Cimitirul Central din Călărași este locul de veci al fostului miliardar.

Citește și —- Melodie cutremurătoare în memoria lui George Naghi

VEZI AICI FILMUL DE LA LOCUL TRAGEDIEI 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

18 + four =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.