Drumuri închise în judeţul Călăraşi. Peste 100 de poliţişti călărăşeni acţionează pentru înlăturarea efectelor căderilor de zăpadă

0
27

Începând cu ora 08.00, în această dimineaţă, D.N. 3 (Fundulea – Lehliu – Călăraşi) a fost redeschis circulaţiei pentru autoturisme. Pe acest tronson este instituită restricţie de tonaj de 3,5 tone.

Rămân în continuare închise circulaţiei rutiere DN 41 Olteniţa-Căscioarele şi 7 drumuri judeţene: DJ 401C Sohatu-Progresu-Cucuieţi, DJ 403 Mânăstirea-Luica-Şoldanu, DJ 201B Valea Arvovei-Legliu-Gară, DJ 301 Budeşti-Vasilaţi-Fundeni, DJ 303 Călăreţi-Valea Argovei-Mânăstirea, DJ 304 Dorobenţu-Ulmu-Plevna, DJ 402 Fundulea-Solacolu.

102 poliţişti de ordine publică şi 45 de poliţişti rutieri, cu 50 de autospeciale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, şi o grupă de jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi au reuşit să deblocheze, de pe drumurile publice din afara localităţilor, 61 de autovehicule şi să salveze 167 de persoane, aflate în acestea. Pentru nerespectarea interdicţiei de a pătrunde pe un drum pe care a fost restricţionat accesul, conducătorul unui autocamion a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost reţinut permisul de conducere.  În prezent nu mai există situaţii de autovehicule blocate în trafic în afara localităţilor.Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care deplasarea nu poate fi amânată, trebuie luat în calcul şi riscul înzăpezirii, motiv pentru care din autovehicul nu trebuie să lipsească tot ceea ce este necesar supravieţuirii în condiţii de temperaturi scăzute.

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

nineteen + 3 =