Valeriu Steriu se vrea Moş Crăciun de Călăraşi?

0
52

Până aici, nimic deosebit, pentru că mai toţi candidaţii asta fac de obicei la întâlnirea cu electoratul. Numai că, unul dintre candidaţii la parlamentare, uneperistul Valeriu Steriu a considerat că o nouă abordare a campaniei electorale poate fi ceva inedit, cum ar fi suitul pe scară. Aşa se face că, în disperarea de a-l detrona pe contracandidatul său pe Colegiul 2 – Deputaţi, deja cunoscutul Vasile Iliuţă, actualul primar al comunei Vâlcelele, Steriu s-a căţărat efectiv pe o scară în drumul lui de a-i convinge pe oameni să-l voteze. Dacă sunteţi aşa de disperat, domnule Steriu să adunaţi voturi cu orice preţ, permiteţi-ne să vă sugerăm şi abordarea muncitorilor aflaţi pe schelele din unele şantiere de construcţii! Posibil să fie mai periculos, dar cu siguranţă vă veţi alege şi de acolo cu ceva susţinători, dacă veţi face înainte şi o eventuală protecţia muncii.

Speriat de notorietatea lui Iliuţă, Steriu face plângeri penale

Tot la capitolul “disperarea candidatului Steriu” se mai încadrează şi sesizarea de către acesta a organelor de anchetă cu privire la faptul că acelaşi contracandidat, Vasile Iliuţă le-ar fi oferit mese gratuite susţinătorilor lui la o fermă din Vâlcelele. De altfel, o plângere legată de un obicei deloc sigular, dacă e să ţinem seama de toate mesele gratuite oferite de candidaţii tuturor formaţiunilor politice implicate în campania electorală. Numai că, Steriu a vrut să facă pe interesantul şi să pară corect şi cinstit în faţa electoratului ceea ce, din păcate, potrivit surselor noastre, nu prea i-a ieşit. Din contră, oamenii care au fost nevoiţi să dea declaraţii pe la poliţie i-au cam întors spatele, convinşi fiind că ar fi mai bine să-l susţină pe călărăşeanul lor Vasile Iliuţă, decât pe veneticul Steriu. Despre candidatul UNPR pe listele USL pentru un loc în Camera Deputaţilor – Colegiul 2 Călăraşi, se mai poate spune şi că, potrivit presei din Olt, judeţ pe care l-a reprezentat în Parlamentul României, Valeriu Steriu, după a ce a fost ales senator pe listele PSD şi-ar fi trădat partidul care l-a consacrat şi ar fi fugit la UNPR. “Votul înseamnă un mandat de patru ani, care implică  responsabilităţi. Numai că, la noi se poartă încă treaba asta cu păcăleala, altă socoteală: m-ai votat, te-am păcălit, eu îmi văd de interesul meu, tu îţi vezi de treaba ta… Ne mai vedem, din când în când, dar rar, până în apropierea viitoarelor alegeri, când vă caut eu, că iar am nevoie de voi”, scrie presa locală din judeţul Olt, jurnaliştii întregind portretul făcut candidatului care se vrea acum cu orice preţ parlamentar de Călăraşi, explicând: “Când Valeriu Steriu a fost ales prima oară senator de Olt pe listele PSD, Virgil Delureanu i-a făcut campanie electorală, Steriu şi-a declinat mandatul lui Toma, gurile rele spun că nu moca… Când Steriu a vrut iar parlamentar de Olt, iar pofta i-a fost satisfăcută, Delureanu iar i-a făcut campanie, a fost chiar responsabil cu funcţia şi capul din partea partidului pe Colegiul 4-deputaţi, a tras de l-a găsit bâţul pe zonă, a jurat pentru Steriu că e băiat bun şi zona va avea de câştigat, iar Steriu a ieşit parlamentar de Olt din nou. N-a dansat decât o vară cu pesediştii olteni şi după ce a ieşit Ponta preşedinte „a traseizat” cu alţii ca el, la UNPR”. 

Steriu a făcut, efectiv, parte din guvernarea care a tăiat salarii şi pensii!

Aşa se face că, traseist fiind, parlamentarul Steriu lasă baltă PSD-ul şi fuge la UNPR, alături de Oprea, acolo unde în “guvernarea băsistă”, participă efectiv, la tăierea pensiilor şi salariilor, trădându-şi practic şi electoratul din Olt. Iată ce spun jurnaliştii despre camdidatul de Olt, Valeriu Steriu, după ce le-a înşelat aşteptările cetăţenilor, păcălindu-i practic, să îi dea votul care l-a trimis pentru patru ani în Parlamentul României. “Acolo unde şi de unde a avut mare grijă de „interesul naţional” alături de „guvernarea băsistă”. Atât de mare a fost grija că, în afara descinderilor inopinate (sub mantia deghizărilor lui moş Tărâţă) de la APIA, n-a mai avut timp să presteze nimic. Solicitat, extrem de solicitat şi cât a ocupat funcţia de preşedinte al Comisiei de Agricultură iniţiată de Traian Băsescu, evident, tot în „interes naţional”. Dacă-l întrebi pe domnul Steriu ce a făcut dânsul pentru colegiu, bilanţul va fi unul cu multe numere. De-aia nici primarii zonei nu-l mai vor acum, impus iar, pe uşa din dos pe listele USL, că aşa-i când s-o împărţit norocul. (…) Era timpul în care PSD se afla în opoziţie, deputatul Vali Steriu era la guvernare…”

Valeriu Steriu a vrut din nou parlamentar de Olt, primarii însă, nu!

Asemeni cazului similar de la Călăraşi şi care face referire la senatorul Vasile Nedelcu, parlamentarul care nu a mai fost dorit, de primari, pentru un nou mandat, acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Valeriu Steriu la Olt. Deputatul Steriu a mai vrut “o tură” de încă patru ani, numai că, primarii din Olt i-au rezervat o surpriză şi i-au spus “pas” de această dată: “Acum, domnul Steriu vrea iar! Tot la Olt, că unde-i mai sigur decât în prima organizaţie de două ori la rând, locale şi referendum, la nivel de ţară?! De ce să nu? (…) Primarii nu-l mai vor pe Vali Steriu.  Nu sunt nici nedrepţi. Sunt însă pur sânge, de rasă, bine antrenaţi, munciţi zi lumină, de aceea şi mereu victorioşi. Are vreun merit în câştigarea mandatelor lor domnul Steriu, aflat în campania de la locale la Făgăraş, să scoată primari UNPR?! (…) Cert este că pe domnul deputat nu pare să-l deranjeze vocea primarilor, suverani prin drept cinstit câştigat, în colegiu! Nu pare să înţeleagă un lucru foarte simplu: nu mai este dorit! Nu că nu ar avea cum… Spre deosebire de alţii, în aceeaşi situaţie. Pentru că, în esenţă, ca să înţelegi că eşti prost, trebuie totuşi să-ţi meargă mintea!”, scriu jurnaliştii de la “Gazeta Nouă”. Aşadar, concluzia care poate fi trasă este aceea care demonstrează faptul că Valeriu Steriu a ajuns, “catapultat” la Călăraşi, tocmai pentru că primarii din Colegiul 4 – Olt, nu l-au mai vrut pe acesta deputat! De ce? Poate pentru că i-a trădat la un momentdat? Valeriu Steriu ar trebui să ştie că nici călărăşenii nu se vor lăsa păcăliţi şi, aşa cum i-au dat “reject” veteranului senator Vasile Nedelcu, acelaşi lucru i se poate întâmpla şi lui! Aşa că, puteţi să-l faceţi şi pe Moş Crăciun, domnule Steriu, pentru că electoratul călărăşean nu se va lăsa păcălit de “trădători de partid” venetici, în detrimentul unui candidat plecat din mijlocul lor în Parlamentul României, aşa cum este Vasile Iliuţă. Spre deosebire de dumneavoastră care abia v-aţi făcut cunoscut pe aici prin zonă, numele lui Vasile Iliuţă cântăreşte greu în sufletul călărăşenilor.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

11 − nine =