Premieră de gală la filmul “Şi Caii sunt Verzi pe Pereţi”

0
37

"Şi caii sunt verzi pe pereţi” este o poveste despre iluzia de a te îmbogăţi în România. Într-o ţară în care poveştile izbitoare despre a câştiga bani uşor sunt peste tot, cineva crede că un astfel de lucru nu este doar posibil, dar este şi uşor realizabil.
Povestea urmează două destine: cel al  unui cuplu de tineri, Marius şi Cosmina, care ar fi putut deveni bogaţi; iar celălalt urmăreşte povestea a doi adulţi, Tocitu şi Buzilă, care din cauza lipsei lor de cunoştinţe atunci când vine vorba de tehnologia modernă, sunt păcăliţi de un spam primit pe e-mail, intră într-o loterie on-line falsă şi pierd toate economiile lor.
Poveştile se întâlnesc la sfârşit, când se pierde orice speranţa şi refuză singura lor şansă de a se îmbogăţi. În cele din urmă ne dăm seama că iluzia de a deveni bogat pune oamenii obişnuiţi în situaţii extraordinare", declara regizorul filmului Dan Chişu.
Eroii sunt Tocitu şi Buzilă. Tocitu, un paznic de depozit, necăsătorit şi scrupulos, tocmai a fost înştiinţat că în depozitul la care lucrează totul va fi computerizat şi este pe punctul de a-şi peirde slujba  pentru că nu ştie să folosească calculatorul. Încercând să-şi găsească altă slujbă, realizează că acest lucru nu este posibil fără nicio cunoştinţă de utilizare a calculatorului. Prin urmare, se înscrie la cursuri şi cu ajutorul instructorului reuşeşte să-şi cumpere un calculator şi să-şi creeze un cont de email. Neobişnuit cu internetul, primul email pe care îl primeşte îl priveşte ca pe un lucru foarte serios şi este convins că a câştigat deja  un milion de dolari, pentru care trebuie doar să-şi deschidă un cont în care Loteria Britanică să depună fabuloasa sumă câştigată.
Celelalte personaje sunt Marius şi Cosmina. La fel ca oricare tânăr, Marius merge într-o noapte în club cu prietenii, beau bere, se distrează, fumează. Cosmina este una din fetele care promovează un brand de ţigări în club care de această dată organizează cea mai mare loterie de acest gen din România. Marius vrea să o cunoască aşa că se înscrie în loterie. În scurt timp, Cosmina îl suna să îl anunţe că este fericitul câştigător. Cei doi se întâlnesc dar când îi intinde Cosminei biletul câştigător îşi dă seama că a trecut din greşeală numele de familie al tatălui, intenţia de atunci fiind de o agăţa pe Cosmina, nu de a câştiga premiul.

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

16 + 8 =