Braconierii au căzut în „plasele„ polițiștilor călărășeni

0
21

Poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi şi poliţişti de frontieră au desfăşurat 44 de acţiuni în apele fluviale, în amenajările piscicole şi asociaţiile de profil, pe linia provenienţei, prelucrării, depozitării, legalităţii transportului şi valorificării peştelui, produselor şi subproduselor din peşte. Oamenii legii au efectuat verificări la 3 societăţi comerciale şi la 5 amenajări piscicole. Au fost controlate 32 autovehicule şi au fost legitimate 89 de persoane. Au fost constatate 14 infracţiuni potrivit prevederilor O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, fiind depistate în flagrant şi cercetate 16 persoane. Au fost aplicate şi 31 de sancţiuni contravenţionale, fiind ridicate în vederea confiscării peste 500 kg de peşte şi 23 de plase sau alte unelte de pescuit interzise. A fost indisponibilizată şi  ambarcaţiune.

 În data de 10 noiembrie a.c., poliţiştii de frontieră au observat pe Braţul Borcea o ambarcaţie din lemn, în care se aflau două persoane ce desfăşurau activităţi de pescuit comercial cu ajutorul unor plase de pescuit tip setcă. Cei doi bărbaţi din comuna Borcea, judeţul Călăraşi, nu au putut prezenta nici un permis de pescuit comercial şi nici autorizaţie de pescuit valabilă. Uneltele de pescuit, în valoare de 4.100 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar ambarcaţiunea din lemn şi motorul ataşabil au fost lăsate în custodia proprietarului de drept. În cauză a fost întocmit dosar penal.

În data de 13 noiembrie a.c., agenţi din cadrul posturilor de poliţie Alexandru Odobescu şi Vlad Ţepeş au depistat pe un bărbat de 45 ani, din comuna Alexandru Odobescu, care pescuia ilegal, cu un prostovol, în amenajarea piscicolă Rasa Gălăţui. Cantitatea de peşte, pe care reuşise să o captureze, a fost ridicată şii predată societăţii păgubite, iar uneltele interzise au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor în dosarul penal întocmit în cauză.     

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

14 − 11 =