Polițiștii de la rutieră au dat amenzi de 101.960 lei

0
28

 

În timpul activităţilor desfăşurate în trafic, au fost verificate peste 2000 de autovehicule, fiind aplicate 615 sancţiuni contravenţionale. Poliţiştii au constatat şi 15 sancţiuni, dintre care 14 la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Cele mai multe sancţiuni au vizat încălcări ale OUG 195/2002, dintre care nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă (84), abateri comise de pietoni (64), nerespectarea limitelor de viteză (202), neacordare de prioritate pietonilor (11), defecţiuni tehnice (10), lipsa inspecţiei tehnice periodice (3). Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 101.960 lei.

Poliţiştii au reţinut şi 25 de permise de conducere (cele mai multe pentru neacordare de prioritate pietonilor) şi au retras 13 certificate de înmatriculare pentru defecţiunile tehnice ale autovehiculelor şi lipsa inspecţiei tehnice periodice.

Exemple:

La data de 17 noiembrie a.c., ora 16.00, agenţi din cadrul Postului de Poliţie Belciugatele au depistat în trafic, pe D.J. 402, în comuna Belciugatele, autoutilitara marca Dacia Logan, condusă de S. Niţă, de 46 ani, din Bucureşti. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorul auto fiind condus la Spitalul Lehliu-Gară unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal.

La data de 17 noiembrie a.c., ora 16.45, pe D.J. 402 în localitatea Belciugatele, a fost depistat şi autoturismul marca Dacia Logan, condus de M. Emil, de 25 ani, din oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov, care nu poseda permis de conducere.În cauză s-a întocmit dosar penal.

La data de 17 noiembrie a.c., ora 12,50, un echipaj de poliţie rutieră l-a depistat pe O. Dumitrel, de 41 ani, din comuna Dor Mărunt, judeţul Călăraşi,  în timp ce conducea autoturismul marca  Daewoo Matiz, pe D.N. 3A, fără a deţine permis de conducere şi într-o vădită stare de ebrietate. Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

three × 3 =