Dosarul fraudelor bancare. Zece persoane arestate preventiv

0
36

Magistraţii de la Tribunalul Călăraşi au emis, sâmbătă, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele a zece persoane implicate în dosarul fraudelor bancare, informează România Tv. Din cele 35 de personae reţinute în acest caz, pentru zece dintre ele s-a cerut arestarea la Tribunalul Călăraşi.
Conform aceleaşi surse, pentru ceilalţi inculpaţi, Tribunalul Bucureşti va lua o decizie sâmbătă seară, în jurul orei 20.00. Peste 30 de persoane, printre care Claudiu Cercel, vicepreşedinte BRD, au fost reţinute în dosarul fraudelor bancare de 22 de milioane de euro. Instanţa se va pronunţa la ora 20.00, spune avocatul lui Claudiu Cercel. "În ceea ce-l priveşte pe clientul meu, Claudiu Cercel, nu sunt probe, nici indicii temeinice. Este un om nevinovat. Lăsarea în libertate nu prezintă pericol pentru ordinea publică", a declarat avocatul Nasty Vlădoiu, adăugând că reţinerile au fost abuzive.

Liderul grupului, Daniel Ruse a vrut să fie primar la Olteniţa

Liderul grupării infracţionale din dosarul fraudelor bancare de 22 de milioane de euro, Daniel Ruse, a candidat ca independent la alegerile din 2008 pentru Primăria Olteniţa, iar apoi, şi-a cumpărat o fermă de porci şi ar fi coordonat obţinerea de credite cu documente false. Potrivit informaţiilor noastre, Ruse Daniel, de loc din Olteniţa, ar fi cumpărat o fermă de porci din apropierea municipiului cu 2 mld. de lei ce cuprindea la vremea respectivă aproximativ 100 ha teren şi construcţiile aferente. Ar fi obţinut în acest scop un credit de 10 milioane de euro pentru dezafectarea fermei, iar apoi a pus nişte muncitori de etnie romă să taie toate construcţiile de pe terenul respectiv, pentru a le vinde ulterior la fier vechi. Despre Ruse Daniel se ştie că a fost unul dintre candidaţii la alegerile locale din 2008 pentru Primăria acolo unde, în urma scrutinului electoral ar fi ieşit pe locul 4. Sursele noastre spun că după ce a aflat rezultatul alegerilor, Ruse Daniel a părăsit municipiul Olteniţa preferând să locuiască în Bucureşti. De aici ar fi coordonat toate creditele obţinute sub diferite forme prin intermediul BRD. Din valoarea prejudiciului constatat de procurorii DIICOT, Ruse şi-ar fi însuşit o cotă parte de 75%. Până la această oră nimeni nu ştie unde se află Ruse Daniel. Procurorii DIICOT au stabilit ca urmare a cercetărilor efectuate pe parcusul celor şapte luni că în perioada 2010-2012, membrii grupului infracţional organizat, sub coordonarea liderului Ruse Daniel – au realizat beneficii financiare substanţiale prin săvârşirea de fraude bancare, respectiv obţinerea sau încercarea de a obţine un număr de 40 de credite de la 16 unităţi bancare de pe teritoriul României, prin utilizarea unor documente falsificate.

15 percheziții au avut loc joi, 1 noiembrie, la băncile călărășene

 

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  – Serviciul Teritorial Bucureşti şi Biroul Teritorial Călăraşi, împreună cu ofiţeri  de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 48 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălarea banilor. În acest sens, la data de 1 noiembrie 2012, procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat un număr de 50 de percheziţii domiciliare la locuinţele învinuiţilor precum si la sediile unor societati comerciale din municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu.
 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

19 − eleven =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.