Campioana României la tenis de masă, Otilia Bădescu vine la Călărași

0
40

Întrecerea se va desfășura pe două categorii valorice : profesioniști și amatori.Vor vi prezenți in jur de 150 de sportivi dintre cei mai buni jucători de tenis de masă din țară (legitimați sau amatori). La prima ediție din acest an va participa și Campioana Europeană, cea mai bună sportivă a României la tenis de masă, Otilia Bădescu. „Mi-a conformat acum câteva minute că va veni la Călărași. Este cea mai titrată jucătoare a noastră. Ne bucurăm că va fi alături de noi la prima întrecere de acest gen„, a afirmat unul dintre organizatorii competiției, Dorinel Dincă.

Este pentru prima dată când se organizează în municipiul Călărași un concurs de tenis de masă de o asemenea anvergură, luînd în calcul valoarea ridicată a sportivilor și  numărul mare de participanți. „Dorim ca iubitorii acestui sport și alti locuitori ai orașului nostru să afle de acest concurs petrecand o zi agreabilă și în același timp relaxantă în tribunele săli Polivante din Călărași pe 20 octombrie„, a spus Nelu Bașfalion, organizator alături de Doru Dincă la acest concurs.

Parteneri la acest eveniment sunt: Primăria Municipiului Călărași și Direcția Județeană de Tineret și Sport.

Cine este Otilia Bădescu?

Otilia Bădescu s-a nascut pe data de 31 octombrie 1970, în București. A fost descoperită de antrenorul Vasile Dumitrescu când era elevă la școala Generală 97 din Capitală. A activat la CSS nr.1 Juventus, la Spartac București, apoi pentru BSE Budapesta, clubul Joruku Bank din Japonia, la Montpellier, în Franta și TCC Troisdorf din Bundesliga.

S-a impus ca lider al generației sale de jucătoare încă din anii junioratului, cucerind 15 medalii la CE de cadeti și juniori, dintre care 10 de aur, trei de argint și doua de bronz. A fost selecționată în lotul național de senioare din 1986, deși era încă junioară.

A continuat să obțină rezultate deosebite și în competițiile senioarelor: 1986, locul 3 la dublu si la simplu – CE de la Praga; 1988, locul 2 la simplu si locul 3 la dublu – CE de la Paris; 1990, locul 3 la simplu – CE de la Goteborg; 1991, locul 3 la mixt – CM de la Chiba; 1992, locul 1 la mixt – CE de la Stuttgart; 1993, locul 3 la simplu – CM de la Goteborg; 1994, locul 2 la mixt – CE de la Birmingham; 1996, locul 2 la mixt – CE de la Bratislava; 1998, locul 1 la mixt – CE de la Eindhoven; 2003, locul 1 la simplu si locul 3 la mixt – CE de la Courmayeur.

A participat la 4 ediții consecutive ale JO: 1992 (Barcelona, locul 9 la simplu), 1996 (Atlanta, locul 9 la simplu) și 2000 (Sydney, locul 5 la dublu), și 2004 (Atena). A obținut alte numeroase trofee și medalii în competiții internaționale, este antrenoare de tenis de masă, maestră a sportului, iar în 2000 I s-a conferit Medalia națională “Serviciul Credincios” clasa l.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

seventeen − fourteen =