UPDATE: Tomoiagă vs Mușat. „Uslașul” Nedelcu, rămâne în cărți!

0
139

Astăzi, în cadrul unor conferințe de presă, USL Călărași și ARD și-au anunțat candidații pentru Parlamentarele din 9 decembrie. Cei de la USL au făcut-o primii, prin vocea președintelui C.J. Răducu Filipescu. Dacă la PNL Călărași lucrurile sunt clare, candidații de la Camera Deputaților și Senat fiind deja cunoscuți, la PSD Călărași, „moșie” păstorită de Ștefan Ion, „apele„ sunt tulburi. Din partea PNL, la Deputați va candida pe Colegiul nr. 3, Daniel Motreanu (PNL) (câștigător în 2008), urmând ca pe Colegiile 4 și 5 să intre în luptă două nume mai puțin cunoscute Aurel Niculae (PNL) și Raluca Surdu (PNL). La Senat, șeful C.J. Răducu Filipescu și-a atins scopul. L-a dat afară de pe liste pe „uslașul” Vasile Nedelcu și l-a înlocuit cu Liviu Tomoiagă, pentru Colegiul 1. Și totuși… Surse sigure din cadrul Alianței UNPR-PSD de la centru l-au confirmat pe Vasile Nedelcu pe Colegiul 1 Dputați la Călărași. Mai mult decât atât, Filipescu încearcă să „forțeze nota„ cu Tomoiagă, propunerea sa pe plan local nefiind mai „puternică„ decât cea a lui Nedelcu la nivel central. Vom afla zilele viitoare dacă Vasile Nedelcu are „scrisoarea„ de la centru care îi dă acceptul să candideze pe Colegiul 1 Deputați. Pe 2 va candida un alt nume nou din partea PNL, Iulian Dumitrescu.

Nume mai cunoscute la ARD

ARD Călărași prin Georgel Mușat, președintele PDL Călărași, a anunțat numele celor care se vor lupta pentru un post de Deputat respectiv Senator. PDL-ul are 5 posturi, (2 Senatori) și (3 Deputați), PNȚCD -1 și Forța Civică – 1. O luptă interesantă va fi între Georgel Mușat, actualul lider PDL și Liviu Tomoiagă pentru un post de Senator – Colegiul 1. Stelian Fuia, actualul Deputat PDL, nu pare a avea probleme cu USL-istul Aurel Nicolae, iar Vasile Iliuță de la PDL se va bate cu un PSD-ist pentru Colegiul 2 – Camera Deputaților. De asemenea, ARD va mai lupta cu Viorel Pironea pentru un post la Colegiul 5 Deputați, acesta încercând să ducă o „bătălie” cât mai amplă cu PNL-ista Raluca Surdu. PDL-ul îl mai are și pe, Dan Obadă pentru Senat Colegiul 2, acesta urmând să se înfrunte cu Iulian Dumitrescu (PNL).

Pavelescu se bate cu PSD

În fine, nu și cei din urmă, la Călărași vor mai candida, avocatul, Aurelian Pavelescu (PNȚCD) pentru Colegiul 1 la Camera Deputaților. „Ăla mic cu capu mare”, „botezat” de Președintele Traian Băsescu și anume, Pavelescu se va lupta cu un PSD-ist, nestabilit încă de Ștefan Ion și gașca sa. Pe Aurelian Pavelescu îl susține la Călărași omul de afaceri Marian Petre Miluț, un membru al PNȚCD, sau ce a mai rămas din acest partid. Pentru Colegiul 3 la Deputați vine de la București din partea Forței Civice pe listele ARD Adrian Iurașcu. Acesta va avea luptă grea cu mult mai puternicul Dan Ștefan Motreanu, actualmente Deputat pe listele USL.

Candidații USL și ATRD pentru Alegerile Parlamentare din 9 decembrie cu mențiunea că PSD Călărași nu a stabilit încă pe cine vor arunca în luptă:

USL

Camera Deputaţilor:
Colegiul nr.1 – PSD (posibil Ioan Damian)
Colegiul nr.2 – PSD (posibil Sorin Vrăjitoru)
Colegiul nr. 3 – Daniel Motreanu (PNL) (câștigător în 2008)
Colegiul nr. 4 – Aurel Niculae (PNL)
Colegiul nr. 5 – Raluca Surdu (PNL)

Senat:
Colegiul nr.1 – Liviu Tomoiagă (PNL)
Colegiul nr. 2 – Iulian Dumitrescu (PNL)

ARD

​Camera Deputaților:
Colegiul nr.1  – Aurelian Pavelescu – PNȚCD
Colegiul nr. 2 – Vasile Iliuţă – PDL
Colegiul nr. 3 – Adrian Iurașcu – Forţa Civică
Colegiul nr. 4 – Stelian Fuia – PDL (câștigător în 2008)
Colegiul nr. 5 – Viorel Pironea – PDL

Senat:
Colegiul nr. 1- Georgel Mușat – PDL
Colegiul nr. 2 – Daniel Obadă – PDL

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

six + 20 =