Din dragoste pentru produsele tradiţionale

0
55

Patricia Georgescu este unul dintre călărăşenii care de câţiva ani preferă, împreună cu restul familiei, produsele tradiţionale. Pentru că îşi procura destul de greu diferitele produse din această categorie, Patricia s-a gîndit că cel mai uşor ar fi să-şi deschidă ea un asemenea magazin. Fire întreprinzătoare, nu a stat prea mult pe gânduri şi, deşi a deschis magazinul de curând, tânăra se bucură astăzi de clienţii care i-au trecut pragul, au cumpărat un produs, apoi au revenit. Acest lucru o face să fie încrezătoare şi să meargă mai departe, oferind călărăşenilor produsele pe care le iubeşte atât de mult şi pentru care se zbate să ajungă pe mesele celor ce vor să le consume. „Nu pot să spun că merg vânzările extraordinar, dar având în vedere că spaţiul este unul mic, chiria nu este exagerat de mare, pot să spun că supravieţuiesc. Ceea ce mă bucură şi chiar am o satisfacţie foarte mare este că omul se întoarce de fiecare dată după ce a cumpărat un produs. Asta înseamnă foarte mult.
Preţurile sunt rezonabile pentru că adaosurile sunt foarte mici. M-am zbătut să ajung direct la producător şi să nu am adaosuri mari, dar eu consider că suntem prea săraci ca să mâncăm prost şi tocmai de aceea am încredere că oamenii vor îndrăgi produsele mele”, ne-a declarat încrezătoare Patricia Georgescu, precizând că ideea cu deschiderea unui asemenea magazin i-a venit după ce a adus pe lume un băieţel pe care şi-a dorit să-l hrănească sănătos. „Am vrut să mănânce cât mai natural şi am zis de ce să nu fie şi la Călăraşi un asemenea magazin de produse tradiţionale. Nu ştiu dacă a fost curaj sau inconştienţă când am luat această decizie, cert este că astăzi planul meu s-a transformat în realitate şi după cum vedeţi produsele tradiţionale se găsesc şi la Călăraşi”, ne spune Patricia nu înainte de a ne face cunoscute o parte din produsele de pe raft.

„Dulceaţa de lapte şi muştarul de Tecuci – preferatele mele”

Ne recomandă muştarul de Tecuci despre care spune că poate fi consumat şi de către copiii mici. „Este extraordinar şi fără nici un fel de adaosuri. L-aş recomanda în primul rând copiilor pentru că şi ei poftesc uneori atunci când îşi văd părinţii că servesc un anumit preparat cu muştar. Le-aş recomanda oamenilor să citească pe eticheta borcanului cu muştar pe care l-au cumpărat de market. Am avut surpriza să constat chiar eu că nu este recomandat copiilor sub trei ani, pentru că le provoacă diferite afecţiuni. Muştarul de Tecuci este nemaipomenit! Avem pe raft trei categorii, clasic, iute şi cu miere”, spune Patricia Georgescu. De asemenea, dulceţurile comercializate de ea sunt deosebite şi ni le laudă pe cele preparate de „Bunătăţi de Poveste”. „Doamna de la „Bunătăţi de Poveste” din Bacău a găsit o combinaţie şi prepară o dulceaţă de pere cu rom, cu stafide şi a ieşit ceva extraordinar. Inedit este şi dulceaţa de lapte, probabil este foarte simplu de preparat, dar la noi nu se face. Poate o să spună cineva că este prea dulce, leşioasă, dar nu este deloc aşa. Este nemaipomenită şi să ştiţi că cine a venit şi a luat o dată, a venit şi a doua oară”, afirmă tânăra. Pe rafturile Magazinului Tradiţional de la Orizont, mai găsim pâine făcută la Cuptorul de Aur de la Farfuria, dar şi produsele şi sosurile italieneşti care sunt destul de greu de găsit la noi. Nu lipsesc nici lactatele de capră, chefirul bio, iaurturile, brânza, untul, laptele şi de asemenea, dulciurile vărsate. „În principiu, cam tot ceea ce am consumat eu am încercat să aduc şi în magazin şi le recomand să le consume cu multă âncredere, călărăşenilor”, încheie conversaţia cu noi Patricia Gheorghe, îndemnându-i pe călărăşeni să-i treacă pragul Magazinului Tradiţional de la Orizont.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

twelve + nine =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.