Senatorul Vasile Nedelcu: “Candidez pentru Colegiul 1 Călăraşi”

0
33

UPDATE ora 16:54 

În urma informaţiilor apărute pe site-ul www.pesurse.ro şi preluate de publicaţia noastră, senatorul Vasile Nedelcu ne-a contactat telefonic şi a infirmat zvonul cum că domnia sa ar candida la alegerile parlamentare pentru un colegiu din Teleorman. "Nu este adevărat ceea ce s-a scris, au fost într-adevăr unele discuţii, dar eu am rămas pe listele USL pentru Colegiul 1 Călăraşi", ne-a declarat senatorul Vasile Nedelcu. 

Site-ul www.pesurse.ro scrie ca reuniunea conducerii USL din Delta Dunării nu a fost lipsită de tensiuni şi de controverse între principalele partide care compun alianţa aflată la guvernare. Negocierile pentru împărţirea colegiilor parlamentare între PSD şi PNL s-au împotmolit în momentul în care s-a ajuns la repartizarea colegiilor pentru UNPR. Înglobarea uneperiştilor pe listele pentru parlamentare ale USL a fost înghiţită cu greu nu doar de către penelişti, dar şi de pesedişti.

Discuţiile s-au aprins, de pildă, atunci când s-a făcut repartiţia pentru colegiile electorale din judeţul Călăraşi. Acolo, cele două colegii senatoriale au fost împărţite pe principiul parităţii stabilit în protocolul de înfiinţare a USL: un colegiu revine la PNL şi unul la PSD. Numai că, în acest judeţ, PSD e nevoit să cedeze colegiul care îi revenea unui senator UNPR – care, conform protocolului de constituire a Alianţei de Centru Stânga ( PSD şi UNPR), îşi păstrează colegiul. Problema e că, în colegiul respectiv din judeţul Călăraşi, senatorul UNPR Vasile Nedelcu este un transfug din PNL, chestiune care a determinat o reacţie virulentă din partea preşedintelui PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, preşedintele CJ Călăraş, mai spune sursa citată.

Acesta a spus că el şi organizaţia judeţeană a PNL pe care o conduce nu vor mişca nici măcar un deget pentru campania lui Nedelcu, un om care a părăsit PNL-ul la greu, deşi pe listele acestui partid a intrat în Senat în 2008, şi în momentul în care s-a alăturat UNPR – care era la putere alături de PDL şi Băsescu – le-a făcut foarte multe greutăţi foştilor săi colegi din PNL. Filipescu a cerut să fie scos Nedelcu de pe lista pentru judeţul Călăraşi şi, în locul acestuia, UNPR să numească un alt candidat dintr-un alt judeţ. După aproape o oră de negocieri, s-a decis ca fostul penelist Nedelcu să primească un colegiu în judeţul Teleorman, iar în colegiul din Călăraşi să vină un alt uneperist, scriu cei de la www.pesurse.ro.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

17 − 11 =