Virgil Diaconu, consilierul prefectului, cercetat pentru evaziune fiscală

  0
  34

  Activitatea de control la PRODINDPEST a fost comandată de către judecătorul care are în lucru dosarul de insolvenţă al societăţii comerciale. Cu trecerea timpului, ies la suprafaţă numeroase activităţi ilegale pe care fostii administrator le-a făcut. PRODINDPEST  a acumulat numeroase datorii, acesta fiind probabil şi motivul pentru care foştii administratori, Pascu Ifrim şi Virgil Diaconu, s-au retras din firmă, lăsând ca asociat unic un bătrân analfabet şi bolnav.  

  Bătrân analfabet, patron, peste noapte

  Pentru a scăpa de datorii, foştii administratori, Virgil Diaconu şi Pascu Ifrim, l-au păcălit pe Ioan Tudorache, pensionar în vârstă de 63 de ani, a cărui stare de sănătate este precară, transferându-i pe numele acestuia firma S.C. PRODINDPEST S.R.L., cu tot cu datorii. PRODINDPEST S.R.L. este o societate aflată în faliment, cu o linie de creditare deschisă în valoare de 32 de miliarde lei vechi şi încă trei miliarde de lei vechi împrumut pe Programul „Fermierul”.

  Cercetări amănunţite la societate

  Comisarii Garzii Financiare Călăraşi au efectuat în aproximativ 4 luni un control amplu la societatea comercială aflată în insolvenţă pentru a verifica dacă declaraţiile date de către administratori sunt reale sau nu. “Controlul a fost realizat pe o perioadă destul de lungă, de vreo patru luni. A fost cu intermitenţă pentru că a trebuit să mai cerem informaţii, am făcut verificările noastre, lichidatorul.. A fost o situaţie mai specială, societatea nu mai funcţionează, este în lichidare. Societatea a avut achiziţii intracomunitare, iarăşi, acolo durează mai mult. Nu este finalizată verificarea. Din punctul nostru de vedere, noi ne-am format o idee, am dat materialul, acum să vedem dacă îmbracă toate elementele constitutive pentru a fi continuate verificările sau nu. Oricum e cert că Prodindpest va mai avea de plată către bugetul statului şi alte sume decât cele declarate”, a declarat, pentru Ediţia, comisar şef de secţie, ec. Ştefan  Georgică.

  Citește numai în ediția scrisă de mâine a ziarului nostru continuarea acestui material!

   

  Comentarii

  comentarii

  LĂSAȚI UN MESAJ

  18 − five =