Noul edil al comunei Independenţa vrea să atragă investitori

0
41

La doar două săptămâni de când a preluat frâiele comunei Independenţa, Voicu Lică a identificat deja cele mai arzătoare probleme şi printre acestea se numără atragerea investitorilor în comună şi crearea de condiţii mai bune de trai pentru cetăţeni. Pentru că investitorii cer, în primul rând, infrastructură, edilul îşi doreşte să implementeze cât mai rapid proiectul de alimentare cu apă.    

Atragerea investitorilor, unul din obiectivele primordiale 

Unul din cele mai importante obiective ale proaspătului primar instalat în funcţie în reprezintă atragerea oamenilor de afaceri în comună. Voicu Lică spune că deja a discutat cu un investitor şi a închiriat un spaţiu pentru deschiderea unei confecţii. “Am făcut demersuri şi la etajul 1 al magazinului mare a venit un investitor, a închiriat spaţiul pentru o confecţie. Undeva, a zis dânsul, aduce pâna la 120 de maşini de cusut. Ce a depins de mine, am trimis, să facem curat acolo, tractorul din subordinea primăriei, doi muncitori.. Am zis, cât pot, ajut”, ne-a spus Voicu Lică, primarul comunei Independenţa. În momentul de faţă, la Independenţa, nu avem decât societăţi agricole. Nu avem nicio altă societate care să aibă alt domeniu de activitate”, adaugă edilul.

Sprijin pentru alimentarea cu apă

Pentru a realiza un proiect de alimentare cu apă sunt necesare sume foarte mari de bani, care nu pot fi suportate din bugetul local. Pentru asta, primăria caută sprijin la deputatul Dan Ştefan Motreanu. „Noi avem o problemă cu apa. Acum o săptămână a fost domnul deputat Dan Ştefan Motreanu, la rugămintea mea, să-mi dea o mână de ajutor. I-am prezentat proiectul cu apa. Dânsul a spus că, în funcţie de ce bani mai există la Ministerul Dezvoltării, ne poate ajuta, explică Voicu Lică.

Prin proiectul de alimentare cu apă vor fi racordaţi toţi cetăţenii din satul Independenţa. Valoarea investiţiei se ridică la 24 de miliarde de lei vechi. E început de fostul primar, Constantin Anghel, din anul 2004.  Se pare că unul din motivele pentru care acest proiect nu a fost finanţat nici până acum a fost faptul că fostul edil, Constantin Anghel, era independent, neprimind astfel sprijin din partea niciunui partid politic pentru implementarea acestuia.

“Orice investitor întreabă de apă”

Voicu Lică mărturiseşte că faptul că nu există apă curentă în localitate îi împiedică şi pe investitori să-şi creeze proiecte aici. Independenţa e o localitate, spun eu, destul de ordonată, şi cu cetăţenii şi cu tot ce avem noi aici, în schimb, nu avem apă. Orice investitor, prima dată ne întreabă de apă. Eu ca să liniştesc, ce spun: < forăm repede în spate şi dăm drumul la apă> , explică  primarul.

Mai multe despre acest subiect, în ediţia de astăzi a ziarului "Ediţia".

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

4 × one =