Local de nunţi pe strada Luceafarului?

0
34

Mai mulţi cetăţeni, care locuiesc în blocurile de pe strada Luceafărului din Călăraşi, ne-au relatat faptul că în ultima perioadă au fost deranjaţi, până noaptea târziu de gălăgia provocată de nunţile de romi ce se desfăşoară într-o incintă ridicată pe un teren din apropiere. “Ne-a disperat în zilele când aici se petrec asemenea evenimente! Nu trebuie să vă mai spun cam câţi decibeli trebuie să suportăm din boxele date la maxim, pentru că la ei altfel nu se poate! Le înţelegem tradiţiile, dar sunt exageraţi de felul cum îşi organizează nunţile, mai ales într-un spaţiu atât de apropiat de locurile unde există locuinţe şi unde oamenii au şi ei nevoie de linişte!”, ne-a declarat locatara unui bloc situate în imediata apropiere a locului unde sunt organizate destul de frecvent în ultima perioadă, nunţile de romi. Oamenii se întrebă, şi pe bună dreptate, cine a decis ca aici pe strada Luceafărului să se construiască un asemenea “local” de nunţi. “Este de neconceput! Autorităţile locale chiar nu văd ce se întâmplă în acest oraş? Am înţeles că au avut de grijă să desfiinţeze cortul ridicat în Dumbrava, care era destinat unor asemenea evenimente şi l-au mutat pe Variantă, asta pentru că îi deranja la ureche pe “boşii” care locuiesc în vilele de acolo! Noi ce să mai zicem că aici nu sunt doar câteva locuinţe, ci mult mai multe. Să înţelegem că pentru unii e mumă şi pentru alţii ciumă?”, ni s-a alăturat discuţiei un bărbat, supărat şi el că familia lui nu se poate odihni din cauza manelelor date la maxim şi care încep, aşa cum e datina la romi, cam de pe la mijlocul săptămânii şi durează câteva zile bune.

“M-au trimis de la 112 la Dispecerat”

Deranjaţi de zgomotul enervant şi asurzitor oamenii au încercat să sesizeze poliţia însă, au avut parte, spre necazul lor, de unele surprize. “Să nu credeţi că nu am sunat la 112 să reclamăm acest lucru organelor de ordine, aşa cum ni s-a adus la cunoştinţă de către Primăria Călăraşi! Chiar eu am sunat, pentru că nu reuşeam practic, nici la televizor să urmăresc ceva deoarece, nici cu fereastra închisă nu auzeam nimic! Am sunat la 112 şi ce credeţi că mi s-a spus? “Sunaţi la Dispecerat!” Am sunat şi culmea (!) nu mi-a mai răspuns nimeni! Păi, dacă aşa procedează poliţia cu noi, ce pretenţii să mai avem de la romii care nu ţin cont de nicio lege? Ştiam că într-o atare situaţie trebuie să ne adresăm oamenilor legii, dar din câte înţeleg se practică treaba aceea potrivit căreia “câinii latră, ursul trece”. Credeam că lucrurile, măcar în această privinţă, se vor schimba odată cu instalarea noii conduceri de la primărie, dar se vede treaba că ne-am înşelat!”, ni s-a mai plâns o doamnă ce locuieşte într-unul din ansamblurile de blocuri de pe strada Luceafărului. Concluzia ar fi că, deşi se tot încearcă, cel puţin la nivel local, ca asemenea manifestări să se desfăşoare undeva la ieşire din opraş, astfel încât să nu fie perturbată liniştea celorlalţi cetăţeni, lucrurile nu stau deloc aşa. Din câte se pare, cu toate declaraţiile reprezentanţilor lor, atitudinea romilor este de neclintit atunci când vine vorba de a-şi etala în mijlocul mulţimii, şi nu la ieşire din oraş unde nu-i vede nimeni, zestrea sau mândria de a arunca cu banii pe dedicaţiile însoţite de decibelii care deranjează tot ce mişcă în jur. Să fie vorba doar de lipsă de înţelegere din partea lor sau de a încălca legea care, de cele mai multe ori, nici nu e aplicată? Ne-a răspuns de altfel, la această întrebare unul dintre cetăţenii care ne-au sesizat cu privire la situaţia de pe strada Luceafărului: “La ce amendă primesc romii pentru asemenea faptă, nici nu e important pentru ei dacă e să ţinem cont că la nunţile lor aruncă doar pe lăutari cu mii de euro!” Şi atunci, ce pretenţie să mai avem că suntem obligaţi să le suportăm “de la naşuuuuuuuuuuuu pentru finuuuuuuuuuuuu, de la mireeeeeee pentru mireasăăăăăăăă, de socruuuu mareeeee… de laaaaaaaa, de laaaaaaaa…” timp de câteva zile?

Sesizat în legătură cu acest aspect, viceprimarul Virgil Dumbravă ne-a declarat că se va deplasa pe strada Luceafărului şi, împreună cu corpul de constrol al Primăriei Călăraşi, va lua o decizie vizavi de cele semnalate de către cetăţeni. 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

three × five =